UIP: Smanjen broj nepravilnosti, osim u Pljevljima gdje je podnijeto sedam krivičnih prijava

U saopštenju UIP se navodi da su krivične prijave podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata

7650 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz jednog ugostiteljskog objekta, Foto: UIP
Detalj iz jednog ugostiteljskog objekta, Foto: UIP

Uprave za inspekcijske poslove (UIP) saopštila je danas da u većini opština smanjen broj nepravilnosti, osim u Pljevljima gdje je podnijeto sedam krivičnih prijava

"U petak i subotu veče sprovođene su akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Tuzima, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg-Novom, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu i Gusinju i Pljevljima od stane Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije. Podnijeto ukupno 15 krivičnih prijava. Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 125 ugostiteljskih objekata (petak veče 67, subota veče 58), a utrvrđeno je 18 nepravilnosti i podnijeto 15 krivičnih prijava (petak veče 5, subota veče 10)", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su krivične prijave podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata.

"U Pljevljima je podnijeto sedam krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: kafe bar "Verona", konoba "Beba", gradska kafana "Zelengora", restoran "Milet bašta", restoran "Ognjište", kafe bar "Kameleon" i krčma "Apolon". U Kotoru su podnijete dvije krivične prijave i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: kafe bar "Soleil" i snack bar "Lav". U Gusinju je pdnijeta krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Coloseum", a u Ulcinju krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe restoranu "Riva". U Baru su podnijete dvije krivične prijave protiv odgovornih lica u kafe piceriji "Kutak" i restoranu "Masline", a u Podgorici krivična prijava u "Dublin pub". U Nikšiću je podnijeta krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Central perk gastro bar"", piše u saopštenju.

Iz UIP su kazali da je zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izdato pet prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura i podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura", rekli su iz UIP.

Naveli su i da je kontrolom fudbalske utakmice (8.12.2021) u Nikšiću između Sutjeske i Podgorice utvrđeno je nepoštovanje propisanih mjera i protiv Sutjeske će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu. Zahvaljujemo se Upravi policije i Komunalnoj policiji na pruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: