NVO "Legalis": Vodovod Pljevlja da prepolovi račune za svaki mjesec kada voda nije za piće

"Pljevalja plaćaju veoma visoku cijenu vode u odnosu na druge opštine sa sjevera. Ni u jednoj opštini toliko dugo građani nijesu bez vode za piće iz gradskog vodovoda, kao što je to slučaj u Pljevljima”

4312 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska Nevladina organizacija “Legalis” pozvala je odgovorne u preduzeću Vodovod da prepolove račune za vodu građanima za svaki mjesec kada voda nije za piće.

Od drugog decembra prošle godine do 10. januara voda iz gradskog vodovoda nije bila za piće nakon ekološkog incideta na brani u Otilovićima, a kasnije zbog zamućenja izazvanih obilnim padavinama.

Napominju da veliki broj dana u godini Pljevljaci ne mogu da koriste vodu iz gradskog vodovoda zbog neispravnosti osim u tehničke svrhe.

”Cijena kubika vode u Pljevljima je među najskupljim u Crnoj Gori. Građani. Pljevalja plaćaju veoma visoku cijenu vode u odnosu na druge opštine sa sjevera. Ni u jednoj opštini toliko dugo građani nijesu bez vode za piće iz gradskog vodovoda, kao što je to slučaj u Pljevljima”, navodi se u saopštenju pljevaljske Nevladine organizacije “Legalis”.

Tvrde i da u pojedinim opštinama građani vodu plaćaju pet puta jeftinije nego u Pljevljima.

”U Šavniku se kubik vode plaća 12 centi, u Rožajama 20, Andrijevici 21, Beranama 23, koliko se plaća u Plavu i i Gusinju, dok se u Plužinama kubik vode plaća 24 centa. Cijena kubika vode u Pljevljima sa obračunatim PDV-om iznosi 60 centi”, saopštili sui z NVO “Legalis”.

Bonus video: