U Župi za prvu bebu rođenu u 2022. godini 1.000 eura

„Na ovaj simboličan način još jednom želimo da ukažemo da su djeca budućnost svakog mjesta i da se svi moramo angažovati kako bi se razvijali programi koji će doprinijeti da se u svakom kutku Crne Gore čuje dječja graja", kazao je predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović

1613 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Miloš Zečević je prvorođena beba u nikšićkoj Župi i njegovi roditelji su od Savjeta Mjesne zajednice dobili rješenje o nadoknadi od hiljadu eura.

„Na ovaj simboličan način još jednom želimo da ukažemo da su djeca budućnost svakog mjesta i da se svi moramo angažovati kako bi se razvijali programi koji će doprinijeti da se u svakom kutku Crne Gore čuje dječja graja, kako bi učionice vrtića i škola bile pune djece, jer je to jedini garant da za opstanak našeg društva“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović.

Miloš je rođen 1. januara i kako je kazao Radulović raduje činjenica da se u prvih dvadeset dana ove godine u Župi rodilo petoro djece.

„Ovo je dobar pokazatelj da Župa živi, a isto tako dobar signal svim opštinskim i državnim institucijama da kroz svoje programe i planove stvaraju bolje uslove za život njenih stanovnika. Savjet mjesne zajednice je u prošloj godini svakom prijavljenom novorođenčetu u Župi, a bilo ih je 23, dodijelio novčanu naknadu od po 100 eura. Nastojaćemo da i uvoj godini nastavimo ovu aktivnost“, poručio je Radulović.

Obećao je da će Savjet MZ nastojati u narednom periodu da bude što više aktivnosti koje će za krajnji cilj imati napredak i razvoj Župe.

Bonus video: