Kupili stan, nisu prijavili na vrijeme

Obradović je kazao da je tačno da nije dostavio poseban izvještaj, jer je “dobio savjet da je tu nepoketnost dovoljno prijaviti u redovnom izvještaju o prihodima i imovini”

16449 pregleda 89 reakcija 5 komentar(a)
Obradović, Foto: Tufik Softić
Obradović, Foto: Tufik Softić

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije u zakonskom roku prijavio da je njegova porodica bogatija za stan od 93 metra kvadratna, navodi se u odluci Agencije za sprečavanje korupcije.

Javni funkcioner dužan je da posebnim izvještajem prijavi prijavi svako uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura u roku od mjesec. U odluci Agencije se navodi da on nije u tom roku prijavio stan koji je kupila njegova supruga Jelena Obradović.

Obradović je kazao da je tačno da nije dostavio poseban izvještaj, jer je “dobio savjet da je tu nepoketnost dovoljno prijaviti u redovnom izvještaju o prihodima i imovini”.

Odbornik u Skupštini opštine Andrijevica i njen bivši predsjednik Srđan Mašović nije, prema odluci Agencije, prijavio sve prihode i imovinu. Tokom više godina, Mašović nije prijavio sve svoje prihode i imovinu porodice, među kojima su i dva automobila.

Mašović je kazao da automobile nije prijavio jer su prodati bez kupoprodajnog ugovora i da su vjerovatno rashodovani, a da je zaboravio kredit supruge od 15.000 eura.

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić prekršio je, prema odluci Agencije, Zakon jer nije nije prijavio dva komada vatrenog oružja, kao ni prihode članova porodice.

On je kazao da je oružje počeo da prjavljuje u trenutku kada je saznao da ima tu obavezu, a da za dio prihoda nije znao ili da nije znao da mora da ih prijavi.

Agencija je utvrdila i da je doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Danilo Mrdak prekršio Zakon jer nakon imenovanja na javnu funkciju nije zaključio ugovor o dopunskom radu sa Univerzitetom Crne Gore, već je nastavio da radi na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Postupak je pokrenut na osnovu zahtjeva Uprave za inspekcijske poslove, jer je utvrđeno da je još u radnom odnosu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici gdje je ostvario zaradu za decembar 2020. i januara 2021. godine. Mrdak se nije izjašanjavao na rezultate ispitnog postupka Agencije.

Bonus video: