CZIP: U prihvatilištu se na životinjama zarađuje

Iz CZIP-a, pored ostalog, navode da EPA ne tretira pitanje porijekla životinja i da ne navode dokazi o porijeklu životinja koje vlasnik zoološkog vrta u selu Blizna drži na imanju, kao ni mišljenje stručne ili naučne organizacije
104 pregleda 4 komentar(a)
CZIP, Foto: Printscreen
CZIP, Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.10.2017. 16:56h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) tražio je poništenje rješenja Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) kojim se Miljanu Miličkoviću dozvoljava držanje divljih životinja na privatnom imanju, u selu Blizna.

EPA je rješenjem Miličkoviću dozvolila da na privatnom imanju u selu Blizna drži lamu, dvogrbu kamilu, pauna i emua. Istim rješenjem, njemu se dozvoljava privremeno držanje mrkog medvjeda, mješanca evropskog vuka... za čije je držanje u obavezi da obezbijedi uslove i objekte.

Iz CZIP-a, pored ostalog, navode da EPA ne tretira pitanje porijekla životinja i da ne navode dokazi o porijeklu životinja koje vlasnik zoološkog vrta u selu Blizna drži na imanju, kao ni mišljenje stručne ili naučne organizacije.

Iz CZIP-a su kazali i da komisija na osnovu čijeg mišljenja je EPA donijela rješenje, ignoriše činjenicu da se divlje životinje na privatnom posjedu Miličkovića koriste u komercijalne svrhe, odnosno da se naplaćuje ulaz za posjetu imanju.

Bonus video: