Euromost: U Lim ispuštena životinjska krv iz klanice koja nema dozvolu (VIDEO)

"Od inspektora za vode Dragana Šekularca smo nakon njegove kontrole dobili informaciju, da je životinjsku krv ispustilo lice Šele Međedović, koje je poznato da se bavi masovnim klanjem stoke za druge mesoprerađivače i da je istog odmah kontrolisao"

11951 pregleda 9 komentar(a)
Fotografija koju je dostavio Euromost, Foto: Euromost
Fotografija koju je dostavio Euromost, Foto: Euromost

Nevladina organizacija (NVO) Euromost saopštila je danas da je u rijeku Lim ispuštena životinjska krv.

Oni su dodali da veterinarskom inspektoru to nije u nadležnosti, iako je kako su kazali ispuštena iz klanice za masovno klanje stoke koja nema nikakvu dozvolu.

"NVO Euromost je preko građana dobila prijavu da se ispušta životinjska krv u rijeku Lim u mjestu Loznice, koje je udaljeno 500 metara od centra grada Bijelog Polja. Nakon što smo odmah obavijestili inspektora za vode i sa istim izašli na lice mjesta i utvrdili potencijalnog zagađivača,snimili smo i kanal kuda se ispušta životinjska krv. Od inspektora za vode Dragana Šekularca smo nakon njegove kontrole dobili informaciju, da je životinjsku krv ispustilo lice Šele Međedović, koje je poznato da se bavi masovnim klanjem stoke za druge mesoprerađivače i da je istog odmah kontrolisao", ističe se u saopštenju Euromosta.

Iz te NVO su kazali da je interesantno, da je inspektor za vode odmah za slučaj obavijestio veterinarskog inspektora Sašu Đurovića, koji mu je kazao, da to nije u njegovoj nadležnosti, iako Međedović nema nikakvu dozvolu da u mjestu koje je udaljeno 500 metara od centra grada vrši masovno klanje stoke.

"Međedović ima samo ugovor sa mesnim prerađivačima da za njih vrši klanje stoke, ali ne na ovoj lokaciji, a i nije ni poznato na kojoj lokaciji ovo lice može da vrši masovno klanje stoje. Na sajtu Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je jasno naglašeno ,da je Odsjek za veterinarsku inspekciju kojem pripada i veterinarski inspektor Saša Đurović, nadležan da obavlja poslove koji se odnose na: sprovođenje službenih kontrola/inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem propisa iz oblasti: veterinarstva, identifikacije i registracije životinja", poručili su iz Euromosta.

Oni pitaju "kako je moguće da se godinama sa ove lokacije ispušta životinjska otpad u Lim, da postoji klanica za masovno klanje stoje bez bilo kakve dozvole i kontrole, a da to nije u nadležnosti veterinarskog inspektora?"

"Inspektor za vode Dragan Šekularac je i 2018. godine podnosio krivičnu prijavu ODT Bijelo Polje za ista dijela protiv Šela Međedovića, kako nam je kazao, ali ni do dana danas nijesu dobili nikakvo obavještenje, da li je ovo tužilaštvo do sada pokrenulo bilo kakav izviđaj ili postupak i da li su ispitala cijeli slučaj. Danas će inspektor za vode podnijeti kako nam je kazao, još jednu krivičnu prijavu ODT Bijelo Polje zajedno sa svim dokazima kojim su mu dostavljeni i koje je i sam prikupio na terenu,isti će pored ODT Bijelo Polje, obavijestiti i Upravu policije", piše u saopštenju Euromosta.

Iz te NVO su rekli da su obavijestili o cijelom slučaju i Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Odsjek za veterinarsku inspekciju i od istih zatražila da se odmah izvrše sve kontrole, napravi zapisnik, zatvori klanica za masovno klanje stoke i obavijeste sve nadležne institucije.

"Ako nastavi i dalje da radi, sumnjat ćemo na korupciju i tražiti da se uključi u cijeli slučaj i SDT Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Euromosta.

Bonus video: