Tony Cetinski u Đedovini

Ljeto 2022. u Đedovini neće biti za pamćenje, već ono koji ćete poželjeti da vam se što prije ponovi i ponoviće se.

26836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Restoran Djedovina
Foto: Restoran Djedovina

Tamo gdje je tok Zete najljepši, tamo gdje ladovina najviše prija. Tamo gdje je sve drugačije... Đedovina.

Neke priče se drugačije pričaju, neke istorije se pišu po svom kroju ali vi stvarate vašu, u Đedovini, mjestu koje nepunu godinu dana svojim autentičnim stilom doprinosi boljoj svakodnevici. Miris domaće kuhinje, šum vode i ambijent u kom uživaju sva čula. Sve to staje pod hlad u kom, po receptu naših starih, široko raširenih ruku dočekujemo svakog gosta, jer restoran Đedovina je nasljeđe svega domaćinskog što se generacijama prenosilo sa koljena na koljeno.

Na samo šest kilometara od centra Podgorice, u mjestu Pričelje, na obali rijeke Zete nalazi se raj za cijelu porodicu. Pažljivo birani detaljima enterijera, Đedovina je pozicionirana na takvom prirodnom predjelu, čije okruženje ostavlja utisak da ste baš tamo gdje treba da budete - u sklopu porodičnog krajolika.

Naša vrata su otvorena svakog dana u sedmici i to bez obzira na godišnje doba, jer osim velike bašte, tu je i zatvoreni restoran u kom pažljivo prikupljani predmeti svjedoče o nekim prošlim vremenima. Važno nam je da znate da smo mislili na vaš potpuni ugođaj, pa o parkingu ne treba da brinete.

“Ideja nam je bila da na jednom mjestu ponudimo sve ono dobro što nudi naša Crna Gora. Prelijepa i pomalo divlja priroda, nacionalna kuhinja koja čak ni strance ne ostavlja ravnodušnima i onaj domaćinski i razigrani duh našeg naroda. Želja nam je da se ljudi, u ovoj užurbanoj svakodnevici, istinski opuste i prisjete nekih bezbrižnijih vremena”, objašnjavaju vlasnici restorana.

Dok uživate u pogledu i dodiru prirode, za vaša nepca će se pobrinuti domaći specijaliteti koje spremamo po provjerenim receptima naših baka.

Na 400 kvadratnih metara prostire se igralište za najmlađe, jer đedu je važno da se djeca što više igraju i budu slobodna, a nama da vi kao roditelji, imate trenutke za sebe.

Kad utihne dan, Đedovina postaje mjesto opuštanja, muzike i pjesme. Već 10. juna ovom ugođaju doprinijeće Indira Colonia, a naredne večeri, 11. juna Nikola Rokvić svojim glasom i emocijom kompletiraće ovaj vikend u Đedovini. U srijedu, 15. juna će pod otvorenim nebom, sve zvijezde skinuti Toni Cetinski, a nakon njega dolaze i Inspiracija i Lexington bend (17. i 18. jun). Prve dane ljeta, obilježavaju Slađa Allegro i Knez koji 25. i 26. zatvaraju nastupe za ovaj mjesec.

Ljeto 2022. u Đedovini neće biti za pamćenje, već ono koji ćete poželjeti da vam se što prije ponovi i ponoviće se.

Vidimo se kod đeda, jer tamo je sve drugačije.