Osnovci u Kraljskim Barama i UZKOM ekološkom akcijom obilježili kraj školske godine

Bila je to prilika i da im izvšni direktor UZKOM-a Novica Dragojević održi predavanje iz oblasti očuvanja životne sredine i načinu ponašanja i postupanja sa odpadnim materijalom. Učenisvi akcije dobili sui majice sa logom Udruženja

1862 pregleda 0 komentar(a)
sa akcije, Foto: UZKOM
sa akcije, Foto: UZKOM

Učenici OŠ Radoslav Jagoš Vešović u Kraljskim Barama kraj školske godine obilježili su brigom o svojoj okolini. Zajedno sa dijelom svojih nastavnika i upravom škole, kao i članovima Udruženja za zaštitu Komova (UZKOM), čistili su privremnu deponiju “školsku deponiju”. Sakupljeni otpad dopremili su do lokacije sa koje smeće odvozi Komunalno preduzeće Kolašin.

Bila je to prilika i da im izvšni direktor UZKOM-a Novica Dragojević održi predavanje iz oblasti očuvanja životne sredine i načinu ponašanja i postupanja sa odpadnim materijalom. Učenisvi akcije dobili sui majice sa logom Udruženja.

"Ono što ovoj akciji daje posebnu vrijednost je radost sa kojom su đaci učestvovali. Razgovarali smo o važnosti očuvanja životne sredine i ulozi svakog pojedinca u tome. U Kraljskim Barama imamo iskustvo borbe za zdravu životnu serinu, to jest, borbu za očuvanje rijeka ovog sela. Zbog toga najmlađi u Kraljskim Barama, možda, više od svojih vršanjaka u drugim sredinama, imaju i senzibilitet i znanja o ekologiji, a prema rezultatima akcije uklanjanja otpada, bilo je očigledno da su motivisani i da konkretno doprinose”, kazao je Dragojević.

Bonus video: