Za deset projekata u Tivtu 34.800 eura

Opština dodijelila novac na konkursu za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama

3077 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Komisija Opštine Tivat za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama donijela je odluku o raspodjeli za projekte za 2022. godinu, kojom je podržano deset projekata NVO sa sjedištem u Tivtu, budžetskim sredstvima u ukupnom iznosu od 34.800 eura.

Kako je juče saopšteno iz lokalne uprave, NVO “MK Modest” podržana je sa 4.360 eura za projekat “Modest Tivtu - sa Vama 30 godina”. Udruženje Egipćana, koje je prijavilo projekat “Prevencija ranih brakova u RE zajednici” odobrena su sredstva u iznosu od 4.936 eura, dok je NVO “Ars praesentia Boke kotorske” dobila 3.264 eura za projekat “Muzička sinteza od klasike do džeza”.

Nevladinoj organizaciji Centar za savjetovanje i lični razvoj Tivat za projekat “Mentalna higijena porodice - pričajmo o tome” odobren je iznos od 5.212 eura, dok je NVO “ŠkArt” za projekat “BOX” podržana sa 3.064 eura. NVO “Djeca Tivta”, za projekat “Tamo gdje dobrota raste” odobrena su sredstva u iznosu od 2.008 eura. Projekat NVO “Humanitarno društvo slijepih i civilnih invalida rata Tivat” pod nazivom “Kulturno-umjetnički i zabavni sadržaji: Humanitarni koncerti” podržan je sa 4.734,34 eura.

NVO “Boka” za projekat “Tivatski brevijer III” dobila je 2.368, dok je NVO UBNOR za projekat “Sloboda nema alternativu”, dobila 2.690 eura. NVO “Zeleni vrh” odobrena su sredstva u iznosu od 2.162 eura za projekat “Virtuelna tura kroz uređene pješačke staze na panoramskoj ruti Život na Luštici”.

”Budžetom Opštine, sredstva za podršku NVO planirana su u iznosu od 58.000 eura od čega je 40 odsto namijenjeno NVO s posebnim statusom, dok je preostali iznos raspodijeljen na osnovu javnog konkursa. Na konkurs je pristiglo 14 projekata koje su ocjenjivali nezavisni procjenjivači shodno utvrđenoj proceduri”, naveli su iz lokalne uprave.

Bonus video: