Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice: Za izradu dva DUP-a 40.000 eura

U Tološima planiran prostor za rekreaciju, školstvo...
254 pregleda 0 komentar(a)
Tološi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tološi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.10.2017. 15:58h

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za izradu DUP-a “Tološi 2” i DUP-a “Momišići A”, u vrijednosti od 40.000 eura.

Izmjenama i dopunama Plana „Tološi 2“ obuhvaćeno je područje površine od oko 303 hektara, koje podrazumijeva naselja Tološi i Mareza.

Iz Glavnog grada je saopšteno da se južna i jugoistočna granica plana poklapa sa granicom DUP-a “Sadine” i nastavlja Ulicom knjaza Danila, zatim kanalom Mareze ka jugozapadu do Ulice partizanski put.

“Ovom ulicom granica ide sve do zapadne tačke- mosta na Marezi, odakle skreće prema sjeveru granicom GUR-a Podgorice. Sjeverna granica zahvata ide cijelom dužinom podnožjem Veljeg brda do Ulice Mašana Božovića gdje skreće i spaja se sa Ulicom Boška Buhe, koja predstavlja istočnu granicu zahvata sve do raskrsnice sa ulicom SKOJ-a”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Na ovom prostoru planirane su površine za stanovanje male i veće gustine, površine za sport i rekreaciju, površine za školstvo i socijalnu za štitu, obradivo zemljište, površine javne namjene, objekti komunalne infrastrukture, površine za mješovite namjene, saobraćajna infrastruktura, površine za groblja, šumske površine.

Izmjenama i dopunama Plana „Momišići A“ obuhvaćeno je područje od oko 58,5 hektara koje se nalazi u okviru katastarske opštine Podgorica I.

“Južnu i jugozapadnu granicu planskog dokumenta predstavlja Ulica 13. jula, jugoistočnu Serdara Jola Piletića i granica važećeg DUP-a “Momišići A - zona 5”. Istočnu granicu predstavlja, takođe, Ulica serdara Jola Piletića... zatim nastavlja granicom, takođe, važećeg DUP-a “Momišići A dio zone 1”. Sjeveroistočnu granicu čini rijeka Morača”, saopšteno je iz Grada.

Sjeverna granica ide padinama Malog brda i granicom važećeg DUP-a “Momišići C”, dok se na zapadu granica zahvata poklapa sa granicom susjednih planova DUP “Momišići C” i DUP “Momišići A”.

Bonus video: