Na Bojani niklo još 100 nelegalnih kućica

Na obalama Bojane ima skoro 600 objekata građenih u skladu s programom privremenih objekata od 2019. do 2023.

11450 pregleda 7 komentar(a)
Vikendice na Bojani (arhivska fotografija), Foto: Samir Adrović
Vikendice na Bojani (arhivska fotografija), Foto: Samir Adrović

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JP) objavilo je u petak Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup privremenih lokacija na obalama rijeke Bojane.

”Predmet Javnog poziva je zakup zemljišta u državnoj svojini za postavljanje privremenih objekata tipa vikend kuća i ribarskih kuća na obalama rijeke Bojane u opštini Ulcinj, prema važećim Izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata u zoni morskog dobra iz 2020. godine, koje je donijelo Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma”, piše u objavi na sajtu JP.

Naglašava se da će javno otvaranje ponuda, u zavisnosti od lokacije, biti obavljeno od 28. 7. do 4. 8. 2022, u prostorijama JP.

Pored ostalog, tenderom je precizirana imperativna obaveza izabranog ponuđača da do kraja godine izgradi bioseptičku jamu.

Na obalama Bojane ima skoro 600 objekata građenih u skladu s programom privremenih objekata od 2019. do 2023.

JP je dan prije objave tendera obavilo rušenje nelegalnih građevina na pet lokacija.

”Zajedničkim aktivnostima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Komunalnom inspekcijom i policijom opštine Ulcinj dana 7. 7. 2022. godine sprovedene su aktivnosti na uklanjanju bespravno postavljenih objekata na obalama rijeke Bojane. Radi se o uklanjanju započetih objekata, odnosno platformi i šipova na pet lokacija”, piše u odgovoru JP na pitanje “Vijesti”.

”Vijestima” nije stigao odgovor na pitanje koliko prema evidenciji JP na obalama Bojane ima nelegalno sagrađenih objekata.

Prema nezvaničnim informacijama u međuvremenu je niklo još više od 100 nelegalnih kućica i vikendica.

Bonus video: