NVO Jaz Mrčevo polje: Đurišić obećao da će katastar uraditi sve da se mještani na pravilan način uknjiže

"Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo da smo sa strane direktora naišli na dobru volju i namjeru da se u konačnom riješi ovaj dugogodišnji problem za vlasnike zemljišta u Mrčevom polju, te očekujemo da će to biti u najskorije vrijeme na zadovoljsto i vlasnika i Države Crne Gore"

2512 pregleda 0 komentar(a)
Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović
Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović

Predstavnici NVO "Jaz - Mrčevo polje" su na sastanku sa direktorom Uprave za katastar i državnu imovinu Kočom Đurišićem i njegovim timom, dogovorili da se pristupi rješavanju zemljišta u Mrčevom polju.

To je saopštio predsjednik NVO "Jaz Mrčevo polje" Ilija Bućin.

"Direktor Koča Đurišić obećao da će uraditi sve što je u njegovim mogućnostima da se predmetno zemljište napokon svojinski riješi. U tom pravcu zatražio je od organizacije potrebnu dokumentacjiu i informacije, kako bi se održao sastanak, sa predstavnicima lokalnih uprava za katastar i državnu imovinu, predstavnicima Ministarstva finansija i prestavnicima organizacije. Održavanje predmetnog sastanka direktor je zakazao za kraj avgusta, početak septembra. Pored ovog, predstavnici organizacije su održali i sastanak sa Zaštitnikom imovinsko pravnih interesa Crne Gore, na kojem su ukazali na određene manjkavosti postupka, te se usaglasili oko bitnih pitanja u obostranom interesu", naveo je Bućin.

Prema njegovim riječima očekuju održavanje sastanka sa istom tematikom kod predsjednika Vlade, Dritana Abazovića.

"Podsjećanja radi, naša organizacija je u pogledu zemljišta u Prijevor I i II, tzv kompleks, okončala oko 80 odsto predmeta, od kojih nisu svi proknjiženi, dok u pogledu zemljišta u KO Višnjevo nije još uvijek postupano po zahtjevim podnijetim još u 2015. godini. U pogledu sudskih postupaka organizacija upućuje da je značajan broj pravosnažno okončanih, dok su drugi još uvijek u postupku. Dakle, ovim putem želimo da obavijestimo članstvo da smo sa strane direktora naišli na dobru volju i namjeru da se u konačnom riješi ovaj dugogodišnji problem za vlasnike zemljišta u Mrčevom polju, te očekujemo da će to biti u najskorije vrijeme na zadovoljsto i vlasnika i Države Crne Gore", zaključio je Bućin.

Bonus video: