Ministarstvo: Zabrinjava još jedan u nizu događaja na štetu novinara

"Očekujemo efikasan istražni postupak i pravosudni epilog i ovog napada na novinare", poručili su iz resora na čijem je čelu ministarka Maša Vlaović

16990 pregleda 3 komentar(a)
Ministarka kulture i medija Maša Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Ministarka kulture i medija Maša Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarstvo kulture i medija pozdravilo je brzu reakciju tužilaštva povodom prijetnji i uvreda novinaru "Vijesti" Siniši Lukoviću. U tom resoru očekuju efikasan istražni postupak i pravosudni epilog i ovog napada na novinare.

Kazali su kako zabrinjava još jedan u nizu događaja na štetu novinara, koji zbog bavljenja svojim poslom postaju mete napada.

Poručili su da slobode medija, odnosno slobodnog i profesionalnog novinarstva ne može biti ukoliko se ne rasvijetle napadi na novinare i krivci ne kazne.

"Obaveza medija je da profesionalno izvještavaju poštujući pravila struke, a onih koji se ne slažu sa uređivačkom politikom ili sadržajem nekog izvještaja da se suzdrže od nasilja i necivilizovanih metoda zastrašivanja novinara. Zato pozdravljamo brzu reakciju tužilaštva povodom jučerašnjih prijetnji i uvreda novinaru Vijesti Siniši Lukoviću putem društvene mreže Fejsbuk. Očekujemo efikasan istražni postupak i pravosudni epilog i ovog napada na novinare", zaključuje se u objavi na Tviteru.

Bonus video: