Vojinović: Škola "Dušan Korać" ne može biti završena do 5. septembra

Ministar Vojinović je podsjetio da je škola, koju pohađa oko 1.000 učenika trebalo da bude završena u septembru prošle godine i najavio da će problem oko nastavka izgradnje biti razmatran na prvoj sljedećoj sjedinici Vlade

10657 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

U nastavku posjete Bijelom Polju, premijer Dritan Abazović sa sa saradnicima obišao je i radove na izgradnji O.Š. "Dušan Korać".

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je nakon obilaska radova izrazio nadu da će škola biti završena u što skorijem roku, a sastao se i sa roditeljima učenika, koji su izrazili bojazan da šalju djecu u staru školu u čijoj se neposrednoj blizini gradi novo zdanje, što narušava bezbjednost.

“Dobili smo uvjeravanje i premijera Abazovića da će Vlada učiniti sve da ova škola bude zavšena narednih mjeseci, na dobrobit svih, s obzirom na to da nije realno da bude zavšena do 5. septembra”, kazao je ministar Vojinović.

Roditelji su iznijeli problem i objasnili da je skoro nemoguće da djeca nastave nastavu u postojećoj gradskoj školi.

Izvođač radova je izložio hronologiju izgradnje objekta i tražio dodatna sredstva zbog, kako je ranije saopšteno iz Ministarstva prosvjete, poremećaja na tržištu i povećanja cijena na koje je uticala epidemija virusa korone, rat u Ukrajini.

Ministar Vojinović je podsjetio da je škola, koju pohađa oko 1.000 učenika trebalo da bude završena u septembru prošle godine i najavio da će problem oko nastavka izgradnje biti razmatran na prvoj sljedećoj sjedinici Vlade.

Bonus video: