"Priznanje Ivanoviću podsjetnik koliko je važno imati nezavisne i profesionalne medije"

Direktor Internjuza Džejson Lambert čestitao je na neumornim naporima da budu "sila dobra" u Crnoj Gori

8613 pregleda 5 komentar(a)
Maraš, Foto: Boris Pejović
Maraš, Foto: Boris Pejović

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope čestitala je Željku Ivanoviću, predsjedniku Odbora direktora Vijesti i predsjedniku Skupštine Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope na osvajanju prestižne međunarodne nagrade "Sloboda medija".

Jedan od osnivača "Vijesti" Željko Ivanović dobitnik je značajnog priznanja “Sloboda medija” koje svake godine medijskim poslenicima širom svijeta dodjeljuje TLN (Transantlantic Leadrship Network), poznati politički institut iz Vašingtona.

"Nagrada "Sloboda medija“ samo je jedna od potvrda da su Vijesti bile i ostale jedan od rijetkih medija u Crnoj Gori koji svakodnevno, tačno i objektivno informiše i edukuje građanke i građane Crne Gore. Priznanje dodijeljeno Željku Ivanoviću služi i kao podsjednik koliko je važno čuvati nezavisne i profesionalne medije, jer su oni jedan od stubova demokratije svakog razvijenog društva", navodi se u saopštenju koje je potpisao izvršni direktor medijske asocijacije Jugoistočne Evrope Vuk Maraš.

Povezani članci

24. Avgust 2022.

Željko Ivanović dobitnik nagrade "Sloboda medija"

Ivanoviću su uputili čestitku i iz Evropske kuće, Delegacije EU u Crnoj Gori.

Direktor Internjuza Džejson Lambert čestitao je na neumornim naporima da budu "sila dobra" u Crnoj Gori.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas čestitao je i "Vijestima" na, kako je rekao, zasluženoj nagradi.

"Poseban uspjeh je što uspijevaju da dominantnu medijsku poziciju na tržištu ostvare promovišući slobodu govora, pravnu državu, ljudska prava i dobrosusjedske odnose. Zato imaju i regionalni značaj", napisao je.

Portali iz Srbije Nova.rs i televizija N1 takođe su čestitali Ivanoviću na dobijenoj nagradi.

Investicioni fond za razvoj medija (MDIF) i glavni izvršni direktor tog fonda Harlan Mendel uputili su čestitke Ivanoviću na osvajanju prestižne međunarodne nagrade "Sloboda medija".

MDIF je neprofitni investicioni fond za nezavisne medije u zemljama u kojima je pristup slobodnim i nezavisnim medijima pod prijetnjom.

Sarajevski portal Oslobođenje čestitao je Ivanoviću na nagradi i redakciji Vijesti na radu i uspjesima.

Jedan od lidera pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da je "velika čast da je čovjek iz Crne Gore u društvu šest laureata iz čitavog svijeta".

Hrvatski nedjeljnik "Nacional" čestitao je Ivanoviću i "Vijestima" na velikom dostignuću i prepoznavanju od strane TLN-a (Transantlantic Leadrship Network).

"U znak podrške nezavisnim medijima, borbi protiv korupcije i slobodnom društvu koje "Vijesti" u Crnoj Gori zaista predstavljaju", poručili su oni.

Bonus video: