Tivat: Obnovljeni sportski tereni kod škola u gradu

Iz lokalne uprave najavili su da će radi animiranja mladih da se bave sportom i praktikuju zadrave stilove života, Opština uskoro obnoviti još najmanje dva otvorena sportska terena za košarku u centru grada, odnosno na Seljanovu

5231 pregleda 5 komentar(a)
Škole dobile nove sportske terene, Foto: Opština
Škole dobile nove sportske terene, Foto: Opština

Pred početak školske godine, Opština Tivat, iako to nije njenja, već obaveza Ministarstva prosvjete koje godinama izbjegava da bilo što opipiljivije investora u školske objekte u Tivtu, uložila je značajna sredstva u sređivanje stanja u dijelu školskih objekata na području najmanje bokeljske opštine, kao i njihovih pratećih sadržaja.

Opština i njena preduzeća obnovili su fasadu zapuštenog objekta područne jedinice Osnovne škole “Drago Milović” u Gradiošnici, ofarbana je ograda oko škole i postavljena nova zaštitna žilna mreža oko otvorenog školskog terena na kojem je montiran i novi koš, a u potpunosti je sređen i očišćen zapušteni prostor oko školske zgrade.

Lokalna uprava kandidovala je kod mogućih donatora i projekat zamjene dotrajale stolarije na ovom školskom objektu, novom eloksiranom bravarijom.

Preko projekta kojeg je lani kandidovala kod Uprave za mlade i sport za kojeg je uz tražena sredstva dobila i posebnu nagradu, lokalna uprava završila je postavljenje nove podloge na terenu za male sportove u dvorištu centralnog objekta škole i ocrtala taj novi teren za rukomet i mali fudbal.

Na terenu će uskoro biti postavljena nova okolna zaštitna, kao i mreže na obnovljenim golovima.

Na obližnjem otvorenom košarkaškom terenu Srednje škole “Mladost” u saradnji sa KK Pro basket postavljena su dva nova koša. Iz Opštine su saopštili da još čekaju odgovore nadležnih u državnoj upravi na projekte kojima je lokalna uprava prošle godine konkurisala na drugi po redu konkurs Uprave za sport i mlade.

Radi se o projektu zamjenje dotrajalog parketa u fiskulturnoj sali OŠ “Drago Milović”, odnosno opravci krova Sportske dovorane “Župa”. S obzirom na to da sve više djece u Tivtu koristi objekat Sportske dvorane, predat je i novi projekat za unapređenje stanja tog objekta za koji je za finansijka sredstva, Opština konkurisala kod ambasade Japana.

Iz lokalne uprave najavili su da će radi animiranja mladih da se bave sportom i praktikuju zadrave stilove života, Opština uskoro obnoviti još najmanje dva otvorena sportska terena za košarku u centru grada, odnosno na Seljanovu.

U tom naselju na korištenje je predat obnovljeni i prošireni objekat dječijeg igrališta ukupne površine 600 kvadrata, u čiju je rekonstrukciju Opština Tivat uložila oko 55 hiljada eura. Obnovljeno je i dječije igralište u malom Gradskom parku na Trgu Dara Petkovića gdje je zamijenjen dio igračaka i mobilijara.

Bonus video: