Glas za odgovor na probleme društva

Glasovima onlajn zajednice među 10 finalista evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih Social Impact Award (SIA), biće izabran pobjednik

3887 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SIA Crna Gora
Foto: SIA Crna Gora

Internet glasanje za najbolji projekat društvenog biznisa koji ima i najveći potencijal da riješi konkretan društveni problem, počelo je juče i trajaće do kraja septembra. Glasovima onlajn zajednice među 10 finalista evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih Social Impact Award (SIA), biće izabran pobjednik.

Preostala tri najbolja tima za Nagradu za društvene promjene, kako su saopštili iz Centra za omladinsku edukaciju i SIA Crna Gora, odabraće stručni žiri nakon finalnih prezentacija u oktobru.

Među finalistima je Prezla, tim koji je razvio platformu koja bi restoranima, hotelima i prodavnicama trebalo da pomogne da višak dnevne ponude i hranu kojoj ističe rok trajanja, prodaju po povoljnijoj cijeni.

osNovčić kroz “gejmifikovanu” aplikaciju razvija kod djece finansijsku pismenost. Shoesse se bavi proizvodnjom pametnih cipela za osobe s potpunim i djelimičnim oštećenjem vida. Accessible Montenegro je mobilna aplikacija na kojoj će biti prikazane sve lokacije koje su pristupačne za osobe sa invaliditetom.

Komunumo se bavi rješavanjem ključnih problema sa kojima se suočavaju migranti u Crnoj Gori/zemlji domaćina. EDmental se bavi informisanjem o različitostima u mentalnom funkcionisanju djece putem slikovnica.

Apopol želi da spriječi uginuće pčela usljed naglih vremenskih promjena, ali i i da pospješi usporen pčelinji rast i razvoj.

Second mall je onlajn tržni centar gdje korisnici mogu da otvore profil (mini prodavnicu) i prodavaju korišćenu garderobu.

BioINForming se bavi pružanjem besplatnih obrazovnih sadržaja iz bioinformatike zainteresovanim mladim studentima iz svih društvenih sredina.

Igraj.me je zabavno-edukativna igrica sa tematikom Crne Gore.

Glasanje je moguće OVDJE.

Bonus video: