Draškoviću i KDDK "Sveti Sava" uručena Nagrada oslobođenja Nikšića

“Dobijao sam priznanja, pehare i medalje i radovao se, ali kada grad prepozna ta priznanja kao svoja, to ima posebnu vrijednost. Ovu nagradu mogu uporediti samo sa onom kada je moj gest humanosti spasio jedan život”, kazao je Drašković

5405 pregleda 3 komentar(a)
Dobitnici Nagrade oslobodjenja, Foto: Svetlana Mandić
Dobitnici Nagrade oslobodjenja, Foto: Svetlana Mandić

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine uručena je Nagrada oslobođenja Nikšića Ratku Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava”.

Kako je kazala dr Milena Burić, predsjednica žirija koji je odluku donio većinom glasova, Draškovićeve podvige u ringu nadmašuje samo njegova humanost, dok zahvaljujući Klubu „Sveti Sava“, koji postoji od 2007. godine, dragocjena tečnost je stigla do brojnih građana Nikšića, Crne Gore i regiona.

„Žiri je uvjeren da su dobitnici nagrade zadužili naš grad i zaslužili ovo prestižno priznanje. Zahvaljujući njima, Nikšić i dalje nosi oreol grada humanosti“, poručila je Burić.

Drašković je, prilikom preuzimanja Nagrade, kazao da je ovo poseban dan u njegovom životu.

“Dobijao sam priznanja, pehare i medalje i radovao se, ali kada grad prepozna ta priznanja kao svoja, to ima posebnu vrijednost. Ovu nagradu mogu uporediti samo sa onom kada je moj gest humanosti spasio jedan život”, kazao je Drašković i zahvalio se predlagačima, žiriju i gradu Nikšiću koga voli najviše na svijetu.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava” Ratko Čvorović kazao je da je velika čast i privilegija primiti najprestižnije, i njima najdraže priznanje.

“Prizanje dođe kao kruna višegodišnjeg rada i zalaganja na polju humanosti, a posebno raduje činjenica da je taj naš rad prepoznat od strane građana, privrednih subjekata, NVO…. Moram napomenuti da, ne mali broj donatora našeg kluba podjednako je zaslužan što je ova nagrada došla u naše ruke i želim ovom prilikom da ih sve pozdravim i zahvalim se u ime kluba”, kazao je Čvorović.

Nagrade je uručio predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Bonus video: