Vazduhoplovci VCG lokalizovali veliki požar u okolini Ulcinja

Iz Opštinskog tima za vanredne situacije saopšteno da je situacija pod kontrolom. Sumnja se da je požar podmetnut

17823 pregleda 7 komentar(a)
Foto: twitter.com/defence_mne
Foto: twitter.com/defence_mne
Ažurirano: 23.09.2022. 21:38h

Vazduhoplovci Vojske Crne Gore uspjeli su, nakon više sati provedenih u vazduhu, da lokalizuju veliki požar u okolini Ulcinja, objavili su iz Ministarstva odbrane.

Naveli su da je požar izbio oko 14 sati u borovoj šumi na brdu Pinješ, u blizini hotela "Albatros".

Iz Opštinskog tima za vanredne situacije večeras je saopšteno da je, nakon izbijanja požara u Borovoj šumi, situacija pod kontrolom.

Kako se navodi, sve lokalne službe su u pripravnosti i na terenu. "Ozbiljno sumnjamo da su požari podmetnuti. Policija je preduzela aktivnosti oko toga", ističu iz Tima.

Posebna zahvalnost je upućena vatrogascima i građanima koji su pomagali, te na promptnoj intervenciji MUP-u, Direktoratu za vanredne situacije, Službi zaštite i spašavanja Bar, kao i Vojsci Crne Gore, čiji je helikopter takođe gasio požar.

Požar se ranije danas, nošen maestralom, širio od ulcinjske Borove šume prema Skeli na Velikoj plaži. Gorjeli su borovi i autohtono rastinje na samoj pjeni od mora.

požar ulcinj
foto: SZS Ulcinj

Načelnik službe spašavanja Abdulah Nimanbegović kazao je ranije "Vijestima" da očekuju helikopeter Vojske Crne Gore, budući da se radi o nepristupačnom terenu.

„Velika je površina pod vatrom... Ne smijemo da rizikujemo sa vozilima jer teren nije pristupačan, nema puteva... Čekamo helikopter Vojske da napuni vodu sa Šaskog jezera i pomogne nam da sačuvamo nešto najljepše što Ulcinj ima“, kazao je tada Nimanbegović.

požar ulcinj
foto: SZS Ulcinj

"Vijesti" nezvanično saznaju da postoji sumnja da je požar podmetnut imajući u vidu činjenicu da je ovo treći put u posljednja dva dana da vatrogasci pokušavaju da na istom mjestu spasu atraktivno zaleđe. Drugi požar uspjeli su da ugase jutros oko 8.30.

Bonus video: