Nacionalistički grafiti u Miločerskom parku: "Ubij Srbina", "Kosovo je Albanija"

"Vrlo je očigledno da je nekome zasmetao rad MZ Sveti Stefan pa im ovim putem poručujemo da smo tek počeli", kazao je predsjednik Savjeta te mjesne zajednice Vladislav Mitrović

13749 pregleda 14 komentar(a)
Jedan od natpisa, Foto: MZ Sveti Stefan
Jedan od natpisa, Foto: MZ Sveti Stefan

Miločerski park ispisan je grafitima sa nacionalističkim porukama "Ubij Srbina" i "Kosovo je Albanija".

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Sveti Stefan Vladislav Mitrović rekao je da neće dozvoliti vandalizam, te da očekuju hitnu reakciju nadležnih i otkrivanje počinilaca.

"Ovim putem vas obavještavam kao predsjednik MZ Sveti Stefan da je Miločerski park postao prava meta vandala. Niti manjeg manjeg mjesta, niti više kamera i stražara, pored kojih vandali mogu činiti što im volja. Mjesna zajednica Sveti Stefan otkad je formirana decembra 2019. godine ulaže ozbiljne napore da okolina bude pristojna na nivou koji i zaslužuje, kao i bezbjedna za sve naše mještane i posjetioce koji dolaze da uživaju ljepoti ovog mjesta. Vrlo je očigledno da je nekome zasmetao rad MZ Sveti Stefan pa im ovim putem poručujemo da smo tek počeli i da još mnogo toga imamo u planu ali isto tako da nećemo dozvoliti ovakav vandalizam. Nova ogledala postavljena u Miločerskom parku su ispisana, čime je direktno ugrožena bezbjednost u saobraćaju, govori mržnje ispisani po asfaltu i zidovima samo je mali dio onoga što su uradili.. O svemu ovome je obaviještena Komunalna inspekcija i policija kao i CB Budva od kojih očekujemo hitnu reakciju i da u skladu sa svojim nadležnostima pronađu počinioce ovog dijela", saopštio je Mitrović.

Bonus video: