"Blažić je jednog od 'spornih' dana dolazio na radno mjesto u 23:30, a ostajao do četiri časa ujutro"

"Upravo jednog od dana koji su navodno 'sporni' Blažić na radno mjesto dolazio i u 23:30 časova, a ostajao i do četiri časa ujutro, izvršavajući službene obaveze sa zvaničnog maila Prijestonice u 00:15 časova", ističe se u saopštenju
265 pregleda 0 komentar(a)
Dražen Blažić, Foto: Prijestonica Cetinje
Dražen Blažić, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 29.09.2017. 16:59h

Neistina je da je službeno vozilo Prijestonice Cetinje na bilo koji način korišćeno u privatne svrhe, a istina je da ga je rukovodilac Službe gradonačelnika Dražen Blažić koristio, ne samo u toku septembra, nego i prije septembra, saopšteno je danas iz Prijestonice Cetinje.

Iz Prijestonice su reagovali povodom ranijeg saopštenja cetinjskog odbora Građanskog pokreta (GP) URA u kome je rečeno da savjetnik gradonačelnika Prijestonice Dražen Blažić mjesecima zloupotrebljava službeni džip.

U saopštenju Prijestonice Cetinje se navodi da se konkretno to vozilo koristi za potrebe Operativnog tima zaštite i spašavanja u vanrednim situacijama, čiji je Blažić član, shodno Zakonu o zaštiti i spašavanju.

"Tu obavezu, dakle, prilikom dežurstva ima po Zakonu, a posebno u situacijama koje jesu vanredne i o kojima je čitava javnost detaljno upoznata. Od jula do danas, vozilo je stalno u upotrebi, jer je potreba za radom Operativnog štaba i tima konstantna, od situacija sa požarima sve do onih sa ponorom i sličnih. Nije istina da je vozilo korišćeno u privatne svrhe, a fotografije, rađene na jednoj istoj lokaciji, to dokazuju. Kako bi potvrdili da vozilo jeste koristio Blažić u cilju obavljanja službenih obaveza, prilažemo i službene mailove i snimke kamera u Prijestonici Cetinje, sa kojih se vidi da je upravo jednog od dana koji su navodno 'sporni' Blažić na radno mjesto dolazio i u 23:30 časova, a ostajao i do četiri časa ujutro, izvršavajući službene obaveze sa zvaničnog maila Prijestonice u 00:15 časova", ističe se u saopštenju.

Iz Prijestonice su poričili da se automobili Prijestonice se koriste isključivo u skladu sa načelima racionalnosti.

"Tako na primjer, kombi vozila koja se koriste za potrebe prevoza djece već od ranih jutarnjih časova, parkiraju se na lokacijama koje vozačima Sluzbe zajednicnih poslova omogućava njihovo najracionalnije korišćenje, što je dobro poznato autorima ovog teksta. S obzirom da je serija napada na sadašnje i bivše službenike lokalne uprave u funkciji predizborne kampanje kako bi pojedine političke partije, kroz manipulacije dobile medijsku pažnju, cijenimo ih neprimjerenim zbog čega se lokalna uprava neće spuštati na politički teren", zaključuje se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Iz DPS Cetinje su ranije poručili da je vozilo fotografisano na jednoj lokaciji, te da je jasno da nije korišćeno u privatne svrhe.

Bonus video: