URA otkrila: Blažić mjesecima zloupotrebljava službeni džip

URA ukazuje da ista Uredba definiše obavezu svih lokalnih i državnih službenika da, odmah po prestanku radnog vremena, službeno vozilo parkiraju ispred organa u kom su zapošljeni
488 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2017. 06:26h

Savjetniku gradonačelnika Prijestonice Draženu Blažiću nije bilo dovoljno to što su građani osiromašenog Cetinja plaćali njegov telefonski račun u iznosu od čak 682 eura i ručak u podgoričkom restoranu „Dali“ u iznosu od 308 eura, već mjesecima zloupotrebljava službeno vozilo Prijestonice - čije gorivo i održavanje svi plaćamo - da bi ga van radnog vremena, a za privatne potrebe, koristio u Podgorici, ukazali su u cetinjskom odboru Građanskog pokreta URA.

Oni su dostavili fotografije, koje, kako tvrde u ovoj partiji, pokazuju da je Blažić tokom čitavog septembra parkirao svoje službeno vozilo, džip Tojota „Land Cruiser“ ispred svog stana u Podgorici.

„Iako Uredba o uslovima i načinu korišćenja jasno precizira da pravo na stalnu upotrebu službenog automobila mogu imati samo najviši državni zvaničnici, poput predsjednika države, Vlade ili Skupštine, Blažić mjesecima koristi službeni džip, kako bi u Podgorici završavao svoje privatne poslove od novca svih građana Cetinja. Takav stepen bahatosti cetinjske lokalne uprave najbolje dokazuje da oni vole Cetinje, samo dok iz njega mogu isisavati naš novac“, ukazali su u cetinjskom pokretu URA.

URA ukazuje da ista Uredba definiše obavezu svih lokalnih i državnih službenika da, odmah po prestanku radnog vremena, službeno vozilo parkiraju ispred organa u kom su zapošljeni.

„Kada je samo URA, u proteklih nekoliko godina, javnost upoznala sa brojnim zloupotrebama koje Blažić svjesno ponavlja, a koje su Prijestonicu oštetile za nekoliko hiljada eura, onda možemo samo zamisliti šta nas čeka, u papirima i analitičkim karticama Prijestonice, nakon što DPS otjeramo u političku prošlost krajem novembra“, ukazali su u cetinjskom pokretu URA.

URA podsjeća da se Cetinje nalazi u ogromnim ekonomskim problemima, da je nezaposlenost na rekordnom nivou zbog čega veliki dio njihovih sugrađana napušta Prijestonicu. Oni su podsjetili i na ugašene privredne gigante, poput Oboda, Košute, Tare, Trgoprometa, Bojane, Sanitasa, Galenike i drugih, koji su zapošljavali na hiljade ljudi, a koje je „uništila DPS-ova pljačkaška politika, raskubanja svih vrijednih resursa i ponižavanja građana“.

„Međutim, na sreću većinske, slobodne Crne Gore, nakon novembarskih izbora Cetinje preuzima nova, odgovorna i stručna uprava, koja - prije svega - voli svoj grad. Pa poručujemo Blažiću i svim drugim, njemu sličnim rasipničkim kadrovima, da maksimalno iskoristi službeno vozilo i pređe što više kilometara, jer ga od novembra - neće gledati“, ukazala je cetinjska URA.

Galerija

Bonus video: