Onlajn kviz za osnovce o EU

Kviz se organizuje tradicionalno, svake godine u decembru, u okviru sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU

1330 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Generalni sekretarijat Vlade organizuje onlajn kviz za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori, pod nazivom Koliko znaš o EU.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade rekli su da će onlajn takmičenje biti održano u petak, 16. decembra i da će najbolji takmičari biti nagrađeni.

Oni su kazali da kviz organizuju tradicionalno, svake godine u decembru, u okviru sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU.

“Cilj realizacije kviza je podsticanje mladih ljudi da što više istražuju i saznaju o EU i procesu pristupanja Crne Gore Uniji”, kaže se u saopštenju.

Oni su pozvali mlade da se prijave, učestvuju u istraživanju i unaprijede informisanost i saznanja o EU, procesu pristupanja Crne Gore Uniji, perspektivama, šansama i izazovima na putu ka članstvu.

Pravo učešća u kvizu imaju učenici završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori - osmi i deveti, a svi zainteresovani sve dodatne informacije mogu dobiti putem mejla eu4mekonkursi@gmail.com .

Detaljna instrukcija o načinu organizacije i učešća u kvizu može se preuzeti na portalu www.eu.me .

Bonus video: