Počeo protest Sindikata UIKS-a ispred zgrade Tužilaštva

Ranije su saopštili da protest podrške organizuju usljed učestalih napada na pripadnike te ustanove, sa posebnim akcentom na posljednji bombaški napad kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića

13207 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mirko Kotlaš
Foto: Mirko Kotlaš

Ispred zgrade Tužilaštva počeo je protest Sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Ranije su saopštili da protest podrške organizuju usljed učestalih napada na pripadnike te ustanove, sa posebnim akcentom na posljednji bombaški napad kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

"Ovim protestom mi svojim tijelima želimo odbraniti sve one koji se svojim radom bore za sve nas na način što sebe i svoje porodice izlažu gnijevu i revanšizmu kriminalcima iz kriminalnog miljea, kao i kriminalcima iz svih ostalih struktura društva i državnog sistema, sa akcentom na pripadnike UIKS-a i Upravu policije. Protest ispred zgrade Tužilaštva je simbolična poruka tom organu, odnosno njegovim pojedincima, da moraju početi da rade poslove iz svoje nadležnosti. Prošlo je vrijeme kada su pojedini tužioci radili u interesu raznih struja, a gledalo im se ili gleda još kroz prste", navodi se u saopštenju Aindikata UIKS-a, koje je potpisao predsjednik Milan Ilibašić.

Bonus video: