Uprave škola da postupaju prema instrukcijama policije

Čitaoci "Vijesti" upozorili su na to da pojedine škole nijesu na vrijeme reagovale i evakuisale đake, već su to uradili kasno u odnosu na druge ustanove, pa su roditelji "čekali na iglama" kada da dođu za svoju djecu

44388 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar prosvjete Miomir Vojinović poručio je direktorima svih vaspitno-obrazovnih ustanovama da su u obavezi da postupaju prema instrukcijama Uprave policije jer bezbjednost djece ne smije ni u jednom trenutku biti ugrožena.

Vojinović je "Vijestima" rekao da je, odmah nakon što su i juče i danas dobili informacije o navodno postavljenim bomba, lično kontaktirao prve ljude Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije (UP).

"Ni u jednom trenutku bezbjednost naše djece nije bila ugrožena, niti juče niti danas. Juče se u drugom dijelu dana nastava odvijala onlajn i uputili smo sugestiju da se nastava i ostatak radne nedelje odvija onlajn u svim ustanovama osnovog i srednjeg obrazovanja", rekao je Vojinović.

Pozvao je direktore škola i podsjetio ih da su u obavezi da postupaju po instrukcijama Uprave policije.

Čitaoci "Vijesti" upozorili su na to da pojedine škole nijesu na vrijeme reagovale i evakuisale đake, već su to uradili kasno u odnosu na druge ustanove, pa su roditelji "čekali kao na iglama" kada da dođu za svoju djecu.

Iako se juče pokazalo da se radi o lažnim dojavama, Vojinović ističe da nije dobro što neko na ovaj način pokušava da uruši obrazovni i ukupni sistem države.

Oni koji su krenuli u borbu za urušavanje institucija vide, kaže Vojinović, da je to najlakše i najosjetljivije uraditi preko obrazovnog sistema.

Miomir Vojinović
foto: Luka Zeković

"Želim da vas uvjerim da će ova Vlada sigurno odgovoriti ovom trenutku.

Ministar očekuje da će naredne nedjelje obrazovni proces teći normalno.

"Očekujem u direktnoj saradnji sa predstavnicima UP da dođemo do informacije ko stoji iza pokušaja stvaranja nemira i remećenja jednog normalnog obrazovnog, samim tim i životnog sistema u našoj državi kako bismo mogli ovo prvo polugodište na miran način privesti kraju i kako bi djeca u miru mogla da dočekaju praznike i odu na zasluženi odmor", kazao je Vojinović.

Bonus video: