Specijalni tim za poplave i HBRN Crne Gore na NATO vježbi u BiH

Pozdravljajući predstavnike nacionalnog tima direktor direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je istakao da je danas važan datum za sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori jer naša država prvi put kao članica Alijanse ima svoj tim na ovakvom važnom međunarodnom događaju
75 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2017. 08:29h

Nacionalni tim Crne Gore za odgovor na poplave i HBRN učestvovaće na međunarodnoj terenskoj NATO vježbi u Bosni i Hercegovini.

Tim je sačinjen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, i predstavnika Službe zaštite Podgorice, Cetinja, Kotora i Ulcinja.

Pozdravljajući predstavnike nacionalnog tima direktor direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je istakao da je danas važan datum za sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori jer naša država prvi put kao članica Alijanse ima svoj tim na ovakvom važnom međunarodnom događaju.

Mulić je istakao da članstvo u NATO podrazumijeva određene benefite ali i određene obaveze.

"Benefite smo osjetili tokom požarne sezone kada smo uputili zahtjev Alijansi za pomoć u gašenju požara, i kada je pomoć stigla u roku od 24h i bila vrlo efikasna. Sa druge strane imamo i obavezu da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo članicama NATO i partnerskim državama, zato moramo izgrađivati sopstvene kapacitete za odgovor na nacionalnom nivou i istovremeno unapređivati svoje kapacitete za regionalni odgovor", kazao je Mulić.

Vježba će se održati u Tuzli od 25-29 Septembra.

Na vježbi ce biti preko hiljadu učesnika, iz 32 države, sa preko 20 nacionalnih timova.

Galerija

Bonus video: