UzP Roma i Egipćana: Problemi naselja Riversajd se moraju hitno rješavati

"Naselje je karakteristično na način što je neko ko je odlučivao tada naselje, odnosno montažne kuće napravio blizu Lima i od tada teku stalni problemi neuslovnosti, neodrživosti naselja...", navodi se u saopštenju Udruženja

3949 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane
Ilustracija, Foto: Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane

Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane apelovalo je na Vladu i Ministarstvo rada i socijalnog staranja da hitno počnu rješavati probleme stanovanja u mejstu Riversajd.

To su kazali nakon što su naselje u subotu 17. decembra zadesile poplave usljed obilnih padavina.

"Očekujemo da hitno Vlada nađe mehanizme i da se uključe i zajedno doprinesemo rješavanju ovog pitanja", istakli su iz UzP Roma i Egipćana.

"Naselje je karakteristično na način što je neko ko je odlučivao tada, naselje odnosno montažne kuće napravio blizu Lima i od tada teku stalni problemi neuslovnosti, neodrzivosti naselja...", navodi se u saopštenju Udruženja.

Iz Udruženja su se zahvalili Opštini Berane, koja kako kažu, razumije njihove probleme kao mještana koji su vihorom ratnih dešavanja iz druge države našli utočiste u Crnoj Gori, odnosno Beranama.

Ističu da su dan prije nemilog događaja imali sastanak u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava sa Sokoljom Beganajem, nacionalnim koordinatorom za praćenje Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana, kao i predstavnicom Opštine Vanjom Bubanjom i Samirom Jahom iz NVO "Mladi Romi".

Tema razgovora su bili problemi naselja Riversajd i neophodnosti da se za mještane tog naselja izgrade stanovi, a i u Opštini postoji volja da se pomogne, kazao je član Udruženja, Sultan Beća.

"Međutim dan nakon sastanka, zadesila nas je još jedna u nizu poplava koja je ovog puta gora od prošle i vidjeli su svi u Crnoj Gori da je prosto više nemoguće živjeti ovdje", zaključio je Beća.

Bonus video: