Objavljen poziv za izgradnju ski staze "Hajla"

Projektnim zadatkom planira se izrada tehničke dokumentacije na nivou Glavnog projekta, kao i kompletna izgradnja ski staze na lokalitetu "Hajla-Štedim" u ukupnoj dužini od oko devet kilometara

10189 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za kapitalne projekte objavila je javni poziv za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji ski staza na Ski centru "Hajla" u Rožajama.

Vrijednost nabavke 2,5 miliona eura, dok je PDV 525.000.

Kako se navodi u projektnom zadatku, na lokaciji Hajla-Štedim predviđeno je, po principu "Projektuj i izgradi" projektovanje na nivou izrade Idejnog rješenja i Glavnog projekta, ski staza, a u skladu sa Lokalnom studijom lokacije Hajla i Štedim.

Projektnim zadatkom planira se izrada tehničke dokumentacije na nivou Glavnog projekta, kao i kompletna izgradnja ski staze na lokalitetu "Hajla-Štedim" u ukupnoj dužini od oko devet kilometara.

Kako piše u dokumentu, tehničkom dokumentacijom treba obuhvatiti otvaranje staza u neprohodnim djelovima (šume, strmine), u skladu sa prirodnim odlikama terena i ekološkim zahtjevima. Takođe, kako se navodi, treba obuhvatiti i eliminisanje opasnih djelova i uskih grla na stazi, protiverozivno uređenje...

Minimalna širina staze treba da bude 30 centimetara, osim na djelovima gdje je to nemoguće zbog prirode terena. Za ta odstupanja, neophodno je dobiti saglasnost krajnjeg korisnika.

Neophodno je izgraditi najmanje jednu laku stazu. Projektom treba predvidjeti kanale za drenažu i odvod vode, te voditi računa o izloženosti staza vjetrovima...

"Tehničku dokumentaciju, na nivou Glavnog projekta, izraditi prema Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, Urbanističko tehničkim uslovima i Projektnom zadatku, a radove na izgradnji izvoditi po revidovanom Glavnom projektu", piše u javnom pozivu.

Kako se navodi na portalu za javne nabavke (cejn.gov.me), ponude se podnose zaključno sa 31. januarom 2023, do 10.00 sati, kada će se održati i otvaranje ponuda.

Bonus video: