U Zavodu za školstvo se pitaju pomoćnici

Vlada ove sedmice nije imenovala novog vršioca dužnosti direktora jedne od krovnih obrazovnih institucija

4245 pregleda 4 komentar(a)
Čeka se novi rukovodilac na određeno vrijeme: Zgrada Ministarstva i Zavoda, Foto: BORIS PEJOVIC
Čeka se novi rukovodilac na određeno vrijeme: Zgrada Ministarstva i Zavoda, Foto: BORIS PEJOVIC

Vlada tokom sedmice nije imenovala novog vršioca dužnosti direktora Zavoda za školstvo, a ta obrazovna institucija bez rukovodioca je od 3. februara.

”Novi vršilac dužnosti direktora Zavoda za školstvo će biti imenovan uskoro. Vršioca dužnosti imenuje Vlada, na predlog ministra prosvjete”, odgovorili su “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete, na čijem je čelu Miomir Vojinović.

Jedna od najznačajnijih obrazovnih institucija će nastaviti v.d. stanje, u kojem je od januara prošle godine, kada je Vlada Zdravka Krivokapića smijenila tadašnjeg direktora Rešada Sijarića i za vršiteljku dužnosti imenovala Biljanu Joksimović.

U avgustu prošle godine za v.d. direktora imenovana je Zoja Bojanić-Lalović, kojoj je mandat istekao početkom februara.

Tokom njenog šestomjesečnog mandata nije raspisan konkurs za rukovodioca Zavoda.

Na pitanje da li će tokom ovog v.d. mandata biti rapsisan konkurs, iz Ministarstva prosvjete odgovaraju da su “u obavezi da organizuju procedure objavljivanja javnog konkursa u toku trajanja v.d. stanja, prije isteka roka od šest mjeseci zbog obezbjeđivanja kontinuiteta u radu ustanove”.

”Važno je napomenuti da su pomoćnici direktora Zavoda u mandatu, tako da kontinuitet u obavljanju posla nije doveden u pitanje”, tvrde iz Ministarstva.

Misija Zavoda za školstvo je da utvrđuje i obezbjeđuje kvalitet obrazovno-vaspitnog rada u ustanovama.

Takođe, glavni zadaci te institucije su i da obavlja razvojne, savjetodavne, istraživačke i stručne poslove iz oblasti predškolskog i osnovnog, srednjeg opšteg, ali i obrazovanja i vaspitanja djece sa posebnim obrazovnim potrebama.

Zavod za školstvo sprovodi obuke i licenciranje nastavnika.

Bonus video: