NVO sPas: Šćekić da udomi uličnu mačku Monju

Iz NVO sPas su kazali da pozivaju Vladu u tehničkom mandatu da se pozabavi problemom i zabrinjavajućom situacijom bezdomnih i napuštenih životinja, na adekvatan i sistematski način.

9244 pregleda 11 komentar(a)
Mačka Monja, Foto: NVO sPas
Mačka Monja, Foto: NVO sPas

Nevladina organizacija (NVO) sPas pozvala je ministra zdravlja Dragoslava Šćekića da udomi uličnu mačku Monju i kako su kazali svojim primjerom utiče na građane/ke Crne Gore kako bi imali empatiju prema povrijeđenim životinjama.

"Ona se godinama uspješno snalazila i živjela na ulici u okolini Moskovskog mosta. Uvijek je nalazila način da izmami hranu i pažnju prolaznika ali na žalost ne i da je udome. Tako je prošle godine zadobila povredu od udarca automobila zbog koje joj je amputiran rep. S toga joj je potreban stalan dom i briga kako bi nastavila siguran život. Vjerujemo da ćete naći dio svog doma i pružiti joj brigu kako bi sigurna i zdrava dočekala starost. Kao i u prošloj kampanji, udomitelji će biti u obavezi da potpišu ugovor o udomljenju prilikom preuzimanja ljubimca, što je pravilo naše organizacije kako prema ministrima/arkama tako i prema svim ostalim građanima/kama", ističe se u saopštenju NVO sPas.

Oni su dodali da takođe pozivaju i Vladu u tehničkom mandatu da se pozabavi problemom i zabrinjavajućom situacijom bezdomnih i napuštenih životinja, na adekvatan i sistematski način.

"Podsjećamo da smo prije nekoliko godina, zajedno sa 20-ak organizacija, dali predlog za rješenje problema poput: ukidanja poreza na veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa i mačaka i subvencionisanje ovih usluga; uvođenje Nacionalnog mjeseca besplatnih sterilizacija/kastracija; kao i sveobuhvatnu kampanju i edukaciju stanovništva o humanim načinima smanjenja prekobrojnosti populacije pasa i mačaka", zaključuje se u saopštenju .

Bonus video: