AstraZeneka donirala KCCG EKG aparat, špric pumpe i centralni monitor

Iz KCCG su kazali da su Interna klinika i Klinika za kardiologiju među najopterećenijim organizacionim jedinicama te ustanove i samim tim nabavka nove i zanavljanje postojeće opreme je od vitalnog značaja za njihovo redovno funkcionisanje

2491 pregleda 3 komentar(a)
Donarani EKG aparat, Foto: KCCG
Donarani EKG aparat, Foto: KCCG

Predstavništvo kompanije AstraZeneka UK doniralo je Internoj klinici i Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) po jedan 12-okanalni EKG aparat posljednje generacije, saopšteno je iz KCCG.

"Takođe su za potrebe Klinike za kardiologiju, donirali i špric pumpe sa mjerenjem pritiska u sistemu i centralni monitor sa licencama za osam pacijenata. Ukupna vrijednost donacije iznosi preko 10.500 eura", ističe se u saopštenju.

Iz KCCG su dodali da su Interna klinika i Klinika za kardiologiju među najopterećenijim organizacionim jedinicama te ustanove i samim tim nabavka nove i zanavljanje postojeće opreme je od vitalnog značaja za njihovo redovno funkcionisanje.

KCCG, AstraZeneka, donacija
foto: KCCG

"Donirani aparati će omogućiti zaposlenima efikasnije i bezbjednije zbrinjavanje veoma zahtjevnih pacijenata. Zato ova donacija zaslužuje pažnju i zahvalnost posebno ako znamo da se na Internoj klinici na godišnjem nivou bolnički liječi preko 13.500 pacijenata a na Klinici za kardiologiju preko 7.000 pacijenata. Navedene brojeke se odnose samo na hospitalizovane pacijente ove dvije klinike", kazali su iz KCCG.

Oni navode da za uspješno liječenje pacijenata nijesu dovoljne stručne vještine i znanje ljekara već je obavezna i tehnička podrška, odnosno savremena medicinska oprema kao što je ova koju su danas dobili.

Direktor Interne klinike KCCG, dr Đorđije Krnjević, je prilikom primopredaje donacije uputio iskrenu zahvalnost predstavništvu AstraZeneke u ime KCCG, svoje lično i u ime pacijenata.

KCCG, AstraZeneka, donacija
foto: KCCG

"Ističući ovom prilikom značaj doniranih aparata u svakodnevnoj borbi ljekara za život i zdravlje naših osiguranika, iskazao je nadu i uvjerenje da će se, u interesu naših pacijenata, uspješna saradnja nastaviti i ubuduće", piše u saopštenju KCCG.

On je takođe kazao da se nada da će i druge institucije i kompanije, koje su u mogućnosti, pokazati društvenu odgovornost i slijediti primjer AstraZeneke, naročito, kako je istakao, jer se u KCCG liječe najzahjtjevniji i najkompleksniji pacijenti ne samo iz Podgorice, već i iz cijele Crne Gore.

KCCG, AstraZeneka, donacija
foto: KCCG

"Dr Krnjević je u ime KCCG predstavniku AstraZeneca Zoranu Rojeviću uručio zahvalicu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: