Autizam nije samo riječ: Slike posebne vrijednosti za Klinički centar

"KCCG je prošle godine sa posebnim senzibilitetom, podržao inicijativu Fondacije 'Ognjen Rakočević' da se osobama sa smetnjama u razvoju obezbijede kartice pritupačnosti uz koje bez čekanja obavljaju preglede kod ljekara u ambulantama naše ustanove"

5512 pregleda 1 komentar(a)
Transparent na krovu zgrade KCCG, Foto: KCCG
Transparent na krovu zgrade KCCG, Foto: KCCG

Fondacija "Ognjen Rakočević" uručila je danas slike direktorici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljani Radulović (koju je u njeno ime primio Predrag Bajić), predsjedniku Odbora direktora KCCG Predragu Bajiću i direktoru Instituta za bolesti djece (IBD) Veliboru Majiću, kao znak zahvalnosti za ostvarenu saradnju sa našom ustanovom.

Kako je saopšteno iz KCCG slike imaju posebnu vrijednost, jer su ih naslikala djeca sa autizmom.

Navode da Fondacija tokom ove sedmice, u susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu (2. april), ima niz aktivnosti u cilju skretanja pažnje na ovaj zdravstveni problem, a time i podizanju svijesti o autizmu.

Dan osoba sa autizmom, Autizam, KCCG, Klinički centar Crne Gore
foto: KCCG

"KCCG je i ove godine podržao aktivnosti Fondacije. S tim u vezi, jedna od članica Fondacije, koja je ujedno i član našeg kolektiva, zaposlena u Centralnoj jedinci intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola, medicinska sestra Sabina Decević, sa kolegama je na krovu glavne zgrade KCCG raširila transparent na kojem je pisalo 'Autizam nije samo riječ – Pričam ti priču'. Uz transparent su u vazduh pustili plave balone, jer je plava boja jedan od simbola autizma", kažu iz KCCG.

Dan osoba sa autizmom, Autizam, KCCG, Klinički centar Crne Gore
foto: KCCG

U saopštenju su podsjetili da je KCCG prošle godine sa posebnim senzibilitetom, podržao inicijativu Fondacije "Ognjen Rakočević".

"Da se osobama sa smetnjama u razvoju obezbijede kartice pritupačnosti uz koje bez čekanja obavljaju preglede kod ljekara u ambulantama naše ustanove. Podsjećamo takođe da je ove kartice i finansijski podržao KCCG", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: