Malinari apelovali na Ministarstvo da im pomogne, Joković kazao da nisu planirana sredstva za tu namjenu

Andrija Delić, ukazao je na probleme koji se prevashodno odnose na otkup maline, otkupnu cijenu, kao i troškove skladištenja, zbog čega su malinari u više navrata blokirali saobraćajnice u Bijelom Polju

8709 pregleda 6 komentar(a)
Detalj sa sastanka (Ilustracija), Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Detalj sa sastanka (Ilustracija), Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, primio je danas predstavnike Udruženje malinara iz Bijelog Polja, koji su apelovali na resorno ministarstvo da im pomogne u saniranju gubitaka koje su pretrpjeli.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da je na sastanku istaknuta spremnost tog resora da se problem iznese na uvid Ministarstvu finansija i Vladi, kako bi se eventualno dio štete sanirao iz budžetske rezerve.

Predstavnik Udruženja malinara, Andrija Delić, ukazao je na probleme sa kojima se suočavaju, a koji se prevashodno odnose na otkup maline, otkupnu cijenu, kao i troškove skladištenja, zbog čega su malinari u više navrata blokirali saobraćajnice u Bijelom Polju.

“Predstavnici Udruženja malinara su se u razgovoru sa predstavnicima resornog ministarstva osvrnuli na globalne poremećaje na tržištu, uzrokovane ratom u Ukrajini, a usljed čega su i nastali problemi vezani za plasman tog proizvoda, uz apel resornom ministarstvu za pomoć u saniranju gubitaka koje su pretrpjeli”, navodi se u saopštenju.

Joković je kazao da budžetom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nijesu planirana sredstva za tu namjenu.

On je naglasio da je problem viška malina u skladištima više puta iznosio u bilateralnim sastancima sa ministrima Evropske unije, kao i iz regiona, ali da je u međusobnim razgovorima konstatovano da se i oni susrijeću sa sličnim problemom.

Bonus video: