Renovirana hitna pomoć u Ulcinju, Bajraktari: Slijedi adaptacija Doma zdravlja

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari istakao je da nakon ove investicije slijedi adaptacija Doma zdravlja što je, prema njegovim riječima, pokazatelj da Ulcinj kao turistička destinacija treba bolju zdravstvenu infrastruktu

5494 pregleda 2 komentar(a)
Hitna pomoć u Ulcinju, Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore
Hitna pomoć u Ulcinju, Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

Jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMP) u Ulcinju svečano je otvorena danas, nakon što je prvi put renovirana od svog osnivanja, saopšteno je iz ZHMP.

Iz te zdravstvene institucije se navodi da je to šesta jedinica Zavoda koja je u prethodnih godinu dana i devet mjeseci renovirana i opremljena novom medicinskom i kancelarijskom opremom.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari istakao je da nakon ove investicije slijedi adaptacija Doma zdravlja što je, prema njegovim riječima, pokazatelj da Ulcinj kao turistička destinacija treba bolju zdravstvenu infrastruktu.

“Takođe, drago mi je što je pomogla i dijaspora, i ovim putem im se zahvaljujem”, rekao je Bajraktari.

Omer Bajraktari
Omer Bajraktarifoto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović istakao je da je današnje otvaranje lijep trenutak za Ulcinj i Crnu Goru, te da je Vlada ispunila ono što je obećala u vidu plana nakon posljednje posjete opštini Ulcinj i Domu zdravlja.

"Zahvalan sam svima koji su to pomogli, bez obzira da li se radi o Opštini Ulcinj, dijaspori, Vladi. Investiranje u zdravstvo za vrijeme mandata gospodina Šćekića je toliko intezivno da ja lično ne mogu da prisustvujem svim događajima i zbog toga mi je žao", kazao je Abazović.

Ministar zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić kazao je da je za sve infrastrukturne projekte, opremu i obnavljanje voznog parka ZHMP, iz državnog budžeta, sredstava ustanove, ali i donacija prijatelja zdravstvenog sistema, utrošeno ukupno preko milion i 200 hiljada evra.

"Ovim ulaganjem obezbjeđuje se kvalitetan nivo zdravstvene usluge koju zaslužuju prije svega građani ove najjužnije primorske opštine, ali i brojni turisti koji borave ovdje tokom ljetnje turističke sezone”, naveo je Šćekić.

Direktor ZHMP Crne Gore Vuk Niković je naglasio da se približavamo standardima Evropske unije i savremene urgentne medicine.

Uručenje zahvalnica
Uručenje zahvalnicafoto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

"Prije godinu i po dana kada sam došao ovdje zatekao sam jedinicu jako devastiranu, u lošem stanju. Odlučili smo da te jedinice adaptiramo i prilagodimo standardima savremene urgentne medicine iz razloga zato što su ljudi u tim jedinicama radili pošteno i odgovorno jedan jako stresan i odgovoran posao",kazao je Niković.

U saopštenju se navodi da ukupan iznos renoviranja jedinice Zavoda u Ulcinju iznosi 91.000 eura od čega su 26.000 eura donacije od strane Opštine Ulcinj i ulcinjske dijaspore.

"U sklopu renoviranja jedinice ZHMP u Ulcinju Zavod je obezbijedio i novi reklamni naziv za Dom zdravlja u Ulcinju u sklopu čijeg se objekta nalaze i prostorije jedinice ZHMP u Ulcinju", piše u saopštenju.

Bonus video: