"U Domu zdravlja Herceg Novi ne postoji mobing, niti političko zapošljavanje, postoji kvalifikacija na rad i nerad"

"Žao nam je što su pojedinci naviknuti na razne privilegije, ostali kratkih džepova"

3480 pregleda 9 komentar(a)
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Herceg Novi (Ilustracija), Foto: Shutterstock

U Domu zdravlja Herceg Novi ne postoji nikakav mobing, niti bilo kakvo političko zapošljavanje, postoji kvalifikacija na rad i nerad, saopšteno je danas iz te zdravstvene institucije.

Oni su reagovali na nepotpisano saopoštenje koje su dostavili zaposleni Doma zdravlja, a u kome se između ostalog navodi da je "ministar zdravlja Dragoslav Šćekić nedvosmisleno podržao represivne mjere koje sprovodi v.d. direktora Doma zdravlja Herceg Novi Aleksa Đekić i ostatak menadžmenta, rekavši da je zdravstvenim radnicima neophodno zavođenje reda i da je Đekić to dobro radio u komunalnoj policiji".

"I pored stava menadžmenta Doma zdravlja da se nećemo oglašavati na natpise žute štampe, jednostavno smo zbog niza neistina primorani na to. U Domu zdravlja Herceg Novi ne postoji nikakav mobing, niti bilo kakvo političko zapošljavanje, postoji kvalifikacija na rad i nerad", ističe se u saopštenju Doma zdravlja Herceg Novi.

Mejl sa saopštenjem Doma zdravlja Herceg Novi potpisala je PR te institucije, Jelena Golović Štibohar.

U saopštenju se navodi da je u proteklom periodu izvršena analiza rada svih sektora Doma zdravlja, te da su u postupku unapređenja zdravstvenih usluga, što je prevashodno cilj uprave i ministarstva.

"Žao nam je što su pojedinci naviknuti na razne privilegije, ostali kratkih džepova. Možda bi trebali da slijedimo "svijetli" primjer drugih ustanova npr. Instituta Dr Simo Milošević, Vodovoda, TOHN , SOHN, u vremenu kada su njima upravljali kadrovi pojedinih lokalnih listi u Herceg Novom. Rezultati takvog rada kroz finansijske gubitke su poznati svim građanima naše opštine. Dom zdravlja Herceg Novi zajedno sa direktorom i menadžmentom će se i dalje truditi da poboljša sistem primarne zdravstvene zaštite, te da su protesti organizovani od strane jedne političke grupacije, pokazatelj da je nerad u manjini ,te da se veći broj kolega ne slaže sa takvim stavom. Niko nema pravo da govori u nečije ime, a špekulacije koje su iznijete od strane portala na račun JZU Herceg Novi su u najmanju ruku ispod dostojanstva. Na takav način okarakterisati čelnike zdravstva, može da radi samo neko ko nema elementarno vaspitanje", piše u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Herceg Novi su poručili da po pitanju porodičnog zapošljavanja, nije istina da je iko zaposlen u Domu zdravlja od porodice direktora ili njegovih prijatelja.

"Ali, je takođe istina da je u prošlosti i toga bilo, i da se neradnici ne mogu pomiriti sa novonastalom situacijom. Isto tako, notorna je laž da postoji bilo kakva rodbinska, kumovska ili neka druga veza sa čelnicima zdravstva i direktorom Doma zdravlja, kako se već neko vrijeme obmanjuje javnost. Ono što je problem određenih struktura kojima je očito Dom zdravlja glavni fokus iz dobro poznatih razloga, jeste podizanje ugleda zdravstvenih institucija u ovom gradu , a ne podanički i marionetski odnos prema njima. U prilog tome za navedena tri mjeseca rada ovog menadžmenta, podnesene su tri prijave Upravi policije Crne Gore, protiv prošlog menadžmenta u dijelu finansijskog upravljanja, nepravilne naplate participacije, neosnovanog davanja novca iz kase Doma zdravlja,kao i davanja netačnih informacija državnim organima", piše u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Herceg Novi su rekli da se takođe, može reći da će svi rezultati rada doći na vidjelo i da će oni biti najbolji pokazatelj nečije uspješnosti ili neuspješnosti kako sadašnjeg tako i prethodnog menadžmenta.

"Iznijećemo Vam samo jedan podatak radi uporedbe prethodnog i sadašnjeg rada. Za mart mjesec 2022. godine Dom zdravlja je prihodovao 28.250.88 eura od sopstvenih djelatnosti, dok je za mart mjesec 2023. godine zbog "nesposobnosti" i nekompetentnosti menadžmenta Doma zdravlja prihodovao 49.076.09 eura. Dakle, za nepuna tri mjeseca otkad je na čelu ustanove direktor Aleksa Đekić prihodi JZUDZ su uvećani gotovo za 75 odsto", naveki su iz Doma zdravlja Herceg Novi .

Oni su poručili i da što se tiče političkih konotacija i pominjanja određenih stranaka, stav menadžmenta se po tom pitanju neće mijenjati.

"Politici nije mjesto u zdravstvu. Na kraju bi dodali ("Čast i bruka žive dovijeka"), a politički protagonisti i organizatori svih dešavanja u Domu zdravlja Herceg Novi očito su ovo prvo izgubili, a drugo nećemo pominjati u strahu da nas neće razumjeti", zaključuje se u saopštenju Doma zdravlja Herceg Novi.

Bonus video: