Komunalna policija u Nikšiću napisala skoro pet hiljada naloga

Najveći broj prekršajnih naloga odnosio se na nepropisno parkiranje

2368 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka Komunalna policija je tokom prošle godine izdala 4.886 prekršajnih naloga, a najveći broj njih, 4.366, odnosio se na nepropisno parkiranje.

Zbog korišćenja parking-mjesta, suprotno horizontalnoj signalizaciji, izdat je 471 prekršajni nalog, 31 nalog odnosio se na parkiranje na javnoj površini, a deset je bilo zbog parkiranja vozila na parking mjestu koje nije predviđeno za tu vrstu vozila. Komunalni policajci su u 2022. godini izdali i četiri prekršajna naloga zbog prodaje proizvoda van prostora određenog za tu namjenu, dva naloga zbog odlaganja otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu i isto toliko naloga zbog prekoračenja radnog vremena.

Procenat naplate prekršajnih naloga, prema podacima koji se nalaze u izvještaju o radu predsjednika Opštine i organa i službi lokalne uprave za 2022. godinu je preko 31 odsto. Od 216.480 eura naplaćeno je 67.441. Najveći procenat naplate se odnosi na prekršaje iz Zakona o komunalnim djelatnostima, od 1.400 eura naplaćeno je 666 eura. Izrečene kazne za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja su u iznosu od 205.680 eura, a naplaćeno je nešto preko 63,7 hiljada. Što se tiče prekršaja koji se odnose na prekoračenje radnog vremena, nijedan od dva naloga, koliko ih je izrečeno, nije naplaćen. s

Bonus video: