UCG: Bigović dekan PMF -a, reizabrani dekani Filozofskog i Fakulteta dramskih umjetnosti

"Profesori Novović, Jašarović i Bigović izabrani su na osnovu predloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference", navodi se u saopštenju

4056 pregleda 0 komentar(a)
Bigović, Foto: Univerzitet Crne Gore
Bigović, Foto: Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je saopštio da su na sjednici Upravnog odbora za dekana Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) izabrali Miljana Bigovića, dok su reizabrani dekanica Filozofskog fakulteta Tatjana Novović i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Edin Jašarović.

"Profesori Novović, Jašarović i Bigović izabrani su na osnovu predloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Ističu da je novoimenovani dekan Bigović je do sada obavljao funkciju vršioca dekana na PMF-u, gdje je prethodno bio na poziciji prodekana za nastavu.

"Njegove oblasti naučnog interesovanja su organska hemija, organska sinteza, organometalna hemija i hemija životne sredine. Autor je brojnih naučnih radova objavljenih na prestižnim međunarodnim listama, kao i autor, koautor i recenzent udžbenika za srednju školu, te recenzent prestižnih međunarodnih časopisa", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će, novoizbrani i reizabrani dekani organizacionih jedinica funkciju dekana obavljatiu mandatnom periodu od 2023. do 2026. godine.

Univerzitet je saopštio i da je Upravni odbor na predlog Izdavačkog savjeta usvojio akte kojima se bliže uređuje rad uzdavačke djelatnosti Univerziteta Crne Gore.

"Usvojen je Elaborat za akreditaciju master studijskog programa Zaštita i upravljanje morskom sredinom, kao interdisciplinarnog zajedničkog programa na engleskom jeziku, na predlog Pomorskog fakulteta Kotor", navodi se u saopštenju.

Bonus video: