MSC: Predstavnici NVO izazvali incident na Jazu

"Smatramo da je sve inscenirano u cilju diskreditacije preduzeća MSC Budva i same Opštine Budva”, navode u reagovanju

13719 pregleda 4 komentar(a)
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović

Opštinska firma Mediteranski sportski centar (MSC) Budva saopštila je da je “do nemilog incidenta došlo zbog konfrotativnog i ne sa dobrom namjerom ponašanja članova NVO organizacija "Jaz Mrčevo polje“ i "Jaz plaža“.

Iz ovog preduzeća su reagovali na optužbe koje su im uputili iz ove dvije NVO optužujući ih da su oni inicirali incident.

“Napominjemo da su članovi ovih nevladinih organizacija i prije izazivali incidente. Smatramo da su članovi pomenutih organizacija došli sa namjerom da izazovu incident, a to potvrđuje i njihovo agresivno verbalni i fizičko nasilje, kao i koordinisano snimanje incidenta. Smatramo da je sve inscenirano u cilju diskreditacije preduzeća MSC Budva i same Opštine Budva”, navode u reagovanju.

Iz MSC demantuju da su njihovi zaposleni imali namjeru da se konfrontiraju, te dodaju da su juče bili na svojim radnim mjestima i obavljali radne zadatke na Jazu.

“Njihovi postupci u aktu nesrećnog nasilja su bili čin nužne samoodbrane, samoodbrane koja je bila reakcija na verbalno i fizički nasilje pojedinaca iz navedenih NVO organizacija. Ovim putem napominjemo da se sportski travnati tereni na Jazu nalaze u državini MSC-a Budva prije svega radi služenja budvanskom sportu a i zbog nemalih ulaganja u same travnate terene, kao i propratne objekte istih od strane Opštine Budva, a i samog Preduzeća MSC Budva", navode iz MSC.

Dodali su da svi suvlasnici zemljišta na Jazu-Mrčevom polju mogu da ospore državinu MSC-a Budva, ali samo civilizovanim putem,tj. zakonski i putem pravnih alata i institucija.

"Do tog momenta preduzeće MSC Budva će nastaviti da štiti svoju imovinu na travnatim terenima. Svakako i mi pozivamo na mirno rješavanje situacije u vezi travnatih terena na Jazu”, kazali su iz MSC.

Bonus video: