NVO preuzele terene na Jazu, MSC mirno predao ključeve

Kako ističu nakon toga su dali saglasnost za besplatno korišćenje terena i objekta Filipoviću organizatoru međunarodnog turnira "Trofej Budva 2023", a koji je otvoren danas na Jazu

7829 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Jaza, Foto: Vuk Lajović
Detalj sa Jaza, Foto: Vuk Lajović

Nevladine organizacije "Jaz-Mrčevo polje" i "Jaz Plaza" saopštile su da su i pored nemilih događaja koji su se desili u ponedjeljak na Jazu, preuzeli ključeve od sportskih terena i prostorija na Jazu.

"Primopredaja je izvršena mirnim putem i dobrovoljno od strane, Mediteranskog sportskog centra, odnosno lica ovlašćenog na predaju Nenada Filipovića, trenera FK Zeta, i u prisustvu zaposlenog u Mediteranskom sportskom centra", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednice dvije NVO Ilija Bućin i Branka Marović.

Kako ističu nakon toga su dali saglasnost za besplatno korišćenje terena i objekta Filipoviću organizatoru međunarodnog turnira "Trofej Budva 2023", a koji je otvoren danas na Jazu.

“Nadamo se i pozivamo i ostale opštinske organizacije TO Budva, Mjesnu zajednicu Jaz i JP Morsko dobro, koji neovlašćeno koriste preostale prostorije da predaju ključeve od istih, na što smo ih smo pozvali dopisom od 18. maja. Takođe, želimo i da najavimo da ćemo nakon praznika, sazvati konferenciju za medije na kojoj ćemo iznijeti hronologiju događaja kojima su prethodili incident na Jazu, izazvanom pasivnošću Opštine Budva, a da se odazove brojnim pozivima za razgovor i rješavanje problema, kao i usljed nemogućnosti kontrolisanja njenih predstavnika”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: