Bilafer: Boki potrebne promjene, Bokeški forum za decentralizaciju

Bilafer je kazao da je potrebno maksimalno distanciranje od odluka koje se donose u Podgorici. "Posljednjih dana u kampanji vidimo ko će ih, blago nama, donositi", naveo je on

3177 pregleda 62 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Bokeški forum
Foto: Bokeški forum

Martin Bilafer, predsjednik Bokeškog foruma (BF) u Herceg Novom, kazao je da su Boki kotorskoj potrebne promjene, poručivši da se zalažu za decentralizaciju i maksimalno distanciranje od odluka koje se donose u Podgorici.

"Najgori putevi u Crnoj Gori su naši. Građevinsko nasilje je vidljivo na svakom koraku. Najveći dio novca odlazi za Podgoricu. Opštine i mjesne zajednice trebaju imati puno veće ovlasti. Bokeški Forum ima jasnu viziju, a to je decentralizacija! Maksimalno distanciranje od odluka koje se donose u Podgorici, a posljednjih dana u kampanji vidimo ko će ih, blago nama, donositi. Malo više našeg novca nama iz bokeških opština i da mi odlučujemo šta je dobro za nas", saopštio je on.

Ukazao je da su već sada duge kolone na magistrali zbog radova, te da se može tek pretpostaviti kako će biti kad krene "prava" sezona.

"Jun mjesec je samo kod nas kao rodjen za rabotu, raskopavanje ulica, prepravki raznih već skupo plaćenih projekata. Kanalizacija, atmosferske vode, rasvjeta... Radi se na sve strane, diže se prašina praćena raznim nesnošljivim mirisima sa šahtova kanalizacija pored mora. Koji se onako po naški miješaju sa skupim obrocima u restoranima. Duž obale već ima dosta turista po hotelima koji sve to nijemo posmatraju i ne mogu se načudit čudu. Naš narod se ne čudi, navikao je. A i izbori će za koji dan... Valja pokrpiti raznorazne rupe. 'Drži vodu dok majstori (glasači) odu'. Slike govore bolje od hiljadu riječi. Već su duge kolone na magistrali zbog radova, a kako li će tek biti kad krene 'prava' sezona? Po svemu sudeći od Kamenara do Novog trebat će par ura. Pa od Lepetana do Budve bar još toliko. U prosjeku turista dva dana bar provede u prelaženju 50-ak kilometara", navodi Bilafer.

Podsjeća i da je Hrvatska sada dio Šengen zone, što znači, kako ukazuje, da će biti pooštreni kriterijumi za prelazak granice, a samim tim i duže će trajati kontrole.

"Čeka nas haos, treba se diviti turistima koji krenu kod nas. Trebalo je otvoriti više graničnih kontrolnih punktova i za to je imalo vremena ove zime. Ali u našoj državi organizacija sezone je u skladu sa KBB metodom ('Kako bude, bude')", saopštio je Bilafer.

Bonus video: