Ekipa Gimnazije Tanasije Pejatović osvojila treće mjesto na Evropskom školskom prvenstvu u košarci

Ekipa Gimnazije "Tanasije Pejatović" na ovom takmičenju nastupila je u sastavu: Lazar Pupović, Pavle Pupović, Pavle Cvijović, Luka Rubežić, Lazar Mojović, Matija Ćaćić, Branko Tabaš, Aleksa Nenadić, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Janko Petrović i Miloš Milinković.

6986 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ekipa Gimnazije Tanasije Pejatović, osvojila je treće mjesto na Evropskom školskom prvenstvu u košarci, koje je održano u Skoplju.

U utakmici za treće mjesto savladali su ekipu škole Aleksa Šantić iz Republike Srpske rezultatom 57:50. Ekipa pljevaljske Gimnazije, predstavnik Crne Gore na Evropskom špkolskom prvenstvu u polufinalu izgubila je od ekipe Sjeverne Makedonije.

Ekipa gimnazije „Tanasije Pejatović“ na ovom takmičenju nastupila je u sastavu: Lazar Pupović, Pavle Pupović, Pavle Cvijović, Luka Rubežić, Lazar Mojović, Matija Ćaćić, Branko Tabaš, Aleksa Nenadić, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Janko Petrović i Miloš Milinković.

Zbog pravila takmičenja, lišeni su usluga maturanata koji su bili okosnica ekipe, na državnom takmičenju. Tako da se ekipom nisu otputovali:Nemanja Cerović, Janko Jelovac, Pavle Bulatović, Vanja Paldrmić, Matija Dragutinović, Andrija Preradović i Andrej Bjeković. Trener ekipe je professor Danko Despotović.

Put do medalje pljevaljskim Gimnazijalcima nije bio ni malo lak.

Na samom startu šampionata crnogorska ekipa pretprjela je dva poraza od Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Pobjeda od 50 poena prednosti nad Francuskom dovela je tim gimnazije „Tanasije Pejatović“ do polufinala i na kraju do bronzane medalje. Pored profesora Danka Despotovića i njegovog tima Crnu Goru na ovom prvenstvu predstavljali su vođa delegacije profesor Branko Bošković dugogodišnji koordinator za školski sport i mladi i perspektivni košarkaški sudija Nikola Dragojević.

Predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, profesor Budimir Vukićević kazao je pred polazak tima na EP, da je Vlada Crne Gore obezbjedila sredstva za put i boravak tima pljevaljske gimnazije.

Pored zahvalnosti Crnogorskom školskom sportskom savezu iz Gimnazije “Tanasije Pejatović” istakli su da duguju zahvalnost Sekretarijatu za sport i mlade Opštine Pljevlja, vlasnicima apoteka ,,Prima“ Fadilu Tabakoviću i ,,Heba“ – gospođi Svetlani Bajčetić, firmi ,,Avalon“ Novici Gajeviću, i Amilu Čakaru.

Prvo mjesto na Evropskom školskom prvenstvu u košarci osvojila je ekipa Sjeverne Makedenoje a drugo ekipa iz Češke.

Bonus video: