Voće i sladoled - čarobna kombinacija najljepših ukusa

Kažu da sladoled budi lijepe emocije i osjećaj sreće, a ukoliko se priprema ili kombinuje sa svježim voćem onda je to savršena kombinacija za obrok bez griže savjesti.

35046 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina - Aroma
Foto: Domaća trgovina - Aroma

Vanila, čokolada, lješnik, karamel voćni, orašasti, mliječni, sa komadićima čokolade, badema ili voća, niz je nepregledan. Nije poznat podatak koliko vrsta sladoleda ima na svijetu, ali se može reći da postoji mnogo nevjerovatno kreativnih kombinacija koje ne ostavljaju ravnodušnim ni najizbirljivije ljubitelje sladoleda. Sreća se krije u ovim neodoljivim kremastim ukusima ali i zdravim zalogajima, pa je preporučljivo da se konzumira u kombinaciji sa raznim svježim ili orašastim voćem. U ovim toplim danima, sladoled će zadovoljiti želju za hladnim i osvježavajućim, a voće obrok obogatiti vitaminima, vlaknima i mineralima. Balans i umjerena količina su važni ne samo za ovu čarobnu kombinaciju ukusa, već i za ishranu uopšte.

Aroma
foto: Domaća trgovina - Aroma

Najpopularniji i najneutralniji ukusi su svakako vanila i čokolada, pa se mogu kombinovati sa najrazličitijim vrstama voća. Sladoled od vanile je blagog ukus, a sa sočnim komadićima breskve ili bobicama borovnice, posutim sa krupno sjeckanim bademima, postaje idelana osvježavajuća poslastica. Vanila je savršena za kreiranje maštovitih i zdravih kombinacija sa raznim sezonskim voćem. Za sladoled od čokolade se može reći da je kralj svih sladoleda i u kombinaciji sa jagodama, malinama ili kupinama, stvara se harmoničan ukus na nepcima. Bobičasto voće je bogato vitaminima i mineralima i sada je pravo vrijeme da se što više konzumira.

U kulinarstvu, mašta je najbolji saveznik koji pomjera granice i kreira neke nove ukuse i arome. Kombinovanje raznih vrsta sladoleda sa voćem stvara neke nesvakidašnje i na prvi pogled čudne ukuse. Recimo, sladoled od lavande sa mentom i kruškom, sladoled od limete sa pistaćima ili sladoled od kokosa sa dinjom. Neobične kombinacije kriju nevjerovatno harmonične ukuse koje do sada nismo probali. Ljeto je stiglo i na raspolaganju imamo pregršt raznog voća pa je pravi momenat da istražujemo nove ukuse i kombinacije.

Aroma
foto: Domaća trgovina - Aroma

Tokom ljeta, ali i ostatka godine, zdrava ishrana uključuje raznoliku i uravnoteženu ishranu bogatu svježim voćem. Za bogat izbor raznovrsnog, sočnog i svježeg voća od kojeg možete napraviti vaš omiljeni voćni sladoled pobrinuli su se AROMA i CITY marketi . Posjetite AROMA i CITY markete i obogatite svoj jelovnik sa uvijek svježim i sočnim voćem, a za povoljnu kupovinu koristite Club plus karticu ili aplikaciju.

Sve za tebe!

AROMA i CITY marketi