Četiri ponude za izgradnju zgrade za radnike "Vodovoda"

“Komisija za otvaranje i ocjenjivanje ponuda će u sljedećoj fazi utvrditi da li su ponude potpune”, kazao je Marković
193 pregleda 0 komentar(a)
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.08.2017. 15:59h

Za izradu Glavnog projekta i izvođenje “radova po sistemu ključ u ruke’’, za stambenu zgradu u zahvatu DUP-a ''Servisno-skladišna zona'', izmjene i dopune, za potrebe radnika Vodovoda i kanalizacija juče su stigle četiri ponude.

Predsjednik Komisije za otvaranje i ocjenjivanje ponuda Vodovoda i kanalizacije Nikola Marković saopštio je „ Vijestima“ da je firma „Roaming Montenegro” iz Nikšića ponudila za kompletnu investiciju 2.650.882,80 eura, a “Ramel” iz istog grada sa podizvođačima 2.797.659,91 eura.

Treća je zajednička ponuda “Krolinga” iz Danilovgrada, kao i firmi iz Podgorice “M&J Invest”, “Geonginering”, “Netcom” i “Arhitektonskog ateljea”, koji su dali cijenu od 3.142.324,31 eura.

Danilovgradske kompanije „Eurozox” i “Ing Invest” sa podizvođačima ponudile su za kompletne investicije 3.286.727, 28 eura.

“Komisija za otvaranje i ocjenjivanje ponuda će u sljedećoj fazi utvrditi da li su ponude potpune, da li sadrže potrebne garancije ponude i sve potrebne tražene dokumente. Svrha ove faze je da se provjeri da li ponude zadovoljavaju zahtjeve iz oglasne dokumentacije. Ponuda se smatra usklađenom ako zadovoljava sve uslove, procedure i specifikacije iz oglasne dokumentacije”, saopštio je Marković.

Krajnji rok u kome će naručilac donijeti odluku o izboru najpovoljnije ponude je 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Tendersku dokumentaciju otkupilo je šest kompanija, ali su stigle četiri ponude. Uslovima tendera u roku od 16 mjeseci predviđena je izgradnja zgrade sa 76 stanova. Posredstvom Sindikata tog preduzeća zainteresovanim radnicima će biti ponuđeni stanovi na kredit po najpovoljnijoj cijeni, koja je prema uslovima tendera morala biti niža od maksimalnih 650 eura po kvadratu.

Bonus video: