Tužilaštvo formiralo predmet protiv hirurga iz Kliničkog centra

Rukovodilac podgoričkog ODT-a Duško Milanović je objasnio da je porodica pokojnika podnijela prijavu zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela

38900 pregleda 197 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv vaskularnog hirurga Nikole Fatića, kazao je "Vijestima" rukovodilac tog tužilašva, tužilac Duško Milanović.

Milanović je objasnio da je porodica pokojnika podnijela prijavu zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Dodao je da su u tom predmetu već preduzeli određene radnje.

Kćerka pokojnika, Jelena Perović Stanjević, saopštila je Televiziji Vijesti da ima puno povjerenje u rad policije i pravosudnih organa i vjeruje da će na objektivan način ispitati sve okolnosti ovog slučaja. Poručuje da je njihov jedini cilj da dođu do istine o načinu na koji je operisan njihov otac i da li je operisan u skladu sa pravilima medicinske struke.

"Vijesti" su danas objavile da je policija prije dva dana pretresala prostorije na hirurgiji Kliničkog centra, po prijavi porodice pokojnika da je Fatić prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove iznio dio ljudskog tijela.

“Vijestima” je više izvora nezvanično saopštilo da je saslušano više osoba i da su zaposleni na vaskularnoj hirurgiji juče ujutro u ostavi tog odjeljenja Kliničkog centra pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove.

Ta informacija juče je nezvanično potvrđena iz više izvora u Upravi policije, ali i Kliničkog centra.

Iz policije su nezvanično kazali “Vijestima” da je porodica pacijenta prethodno podnijela krivičnu prijavu zbog navodnog nesavjesnog liječenja sa smrtnim ishodom. Član porodice preminulog, kako su pojasnili, u privatnoj ordinaciji vaskularnog hirurga prije nekoliko dana uočio je navodno teglu sa dijelom ljudskog tijela na kojoj je bilo napisano ime i prezime pokojnika. Porodica je nakon toga podnijela prijavu zbog prikrivanja dokaza, pa je policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva prekjuče pretresala privatnu ordinaciju u kojoj N. F. radi, prostorije Kliničkog centra i saslušavala medicinsko osoblje vaskularne hirurgije.

Bonus video: