Milatović: Ovaj dan je prilika da se podsjetimo vrijednosti koje je bošnjački narod utkao u riznicu crnogorske države

U meni, bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju svoje nacionalne posebnosti, nastojanjima da dodatno afirmiše sopstvenu tradiciju i kulturu i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava", poručio je Milatović

6029 pregleda 12 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Ovaj dan je prilika da se zajedno podsjetimo vrijednosti koje je bošnjački narod, svojom posebnošću i bogatim nasljeđem, nesebično utkao u riznicu crnogorske države, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Milatović je čestitao 28. septembar, Međunarodni Dan Bošnjaka, iskazujući poštovanje prema bošnjačkom narodu i tom prazniku.

"Graditi građansku i multietničku zajedničku kuću, našu Crnu Goru, na istorijskoj vjetrometini Balkana, nije ni lako ni jednostavno. U vremenu koje je za nama, neprocjenjiv doprinos tom procesu davao je upravo bošnjački narod, njegujući toleranciju i suživot", dodao je Milatović.

On je istakao je da ne treba zaboraviti ni Bošnjake u dijaspori koji, kako kaže, širom svijeta u svom srcu nose Crnu Goru i pružaju pouzdan oslonac Crnoj Gori.

"Želim da vrijeme pred nama bude obilježeno zajedničkim pregnućima kojima ćemo našu zajedničku kuću - Crnu Goru učiniti bogatijom i pravednijom. U meni, bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju svoje nacionalne posebnosti, nastojanjima da dodatno afirmiše sopstvenu tradiciju i kulturu i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava", poručio je Milatović.

Bonus video: