Sindikat uprave i pravosuđa sa Ministarstvom finansija osnovaće stambenu zadrugu “Odgovornost”

Iz Ministarstva su rekli da će se zadruga finansirati iz sredstava koje će na godišnjem nivou uplaćivati osnivači, i to iznos od najmanje milion eura Vlada i najmanje hiljadu eura Sindikat uprave i pravosuđa

6012 pregleda 0 komentar(a)
Damjanović i Rakočević, Foto: Ministarstvo finansija
Damjanović i Rakočević, Foto: Ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija i Sindikat uprave i pravosuđa potpisali su danas ugovor o osnivanju stambene zadruge “Odgovornost” za zaposlene u upravi i pravosuđu, saopšteno je iz tog ministarstva.

Iz Ministarstva finansija kazali su da je potpisan i prateći sporazum o obezbjeđenju sredstava za redovno obavljanje djelatnosti stambene zadruge, kojima se, kako se dodaje, po prvi put predviđa formiranje takvog udruženja od Vlade i Sindikata uprave i pravosuđa.

Ugovor su potpisali ministar finansija Aleksandar Damjanović i predsjednik Sindikata Nenad Rakočević.

Damjanović i Rakočević
Damjanović i Rakočevićfoto: Ministarstvo finansija

Navodi se da je ugovorom definisano da stambena zadruga obavlja cjelokupan proces prikupljanja sredstava, investiranja, pripreme dokumentacije i zemljišta za izgradnju i održavanje stanova, odnosno stambeno-poslovnih objekata.

“Ali će i biti dodatna podrška zaposlenima u upravi i pravosuđu, u situacijama kada su, primjera radi, preraspoređeni na rad van mjesta stanovanja”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će se zadruga finansirati iz sredstava koje će na godišnjem nivou uplaćivati osnivači, i to iznos od najmanje milion eura Vlada i najmanje hiljadu eura Sindikat uprave i pravosuđa.

Sa potpisivanja ugovora
Sa potpisivanja ugovorafoto: Ministarstvo finansija

Damjanović je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo što će se rješavanju stabenih pitanja zaposlenih u upravi i pravosuđu ubuduće sistemski pristupati.

On je poručio da će tako zamišljena zadruga, raditi transparentno i omogućiti Vladi direktno praćenje toka finansija, kao i ulogu u odgovornosti samog rukovođenja i trošenja sredstava.

Rakočević je kazao da je današnjim potpisivanjem ugovora i formalno stvoren osnov kontinuiranog i sistemskog rješavanja stambene problematike pod povoljnim uslovima.

On je rekao da će Stambena zadruga ”Odgovornost“ raditi transparentno i pravično.

Bonus video: