Šimun: Ministarstvo već pokrenulo procedure da se slučaj diplome Miljane Pavličić adekvatno analizira i ispita

"Očekujem da će ishod biti adekvatno lociranje navedenog propusta, naravno ukoliko se novinski navodi potvrde. Budite uvjereni da će reakcija Ministarstva zdravlja biti adekvatna", poručio je Šimun

22666 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Šimun, Foto: Nikola Saveljić
Šimun, Foto: Nikola Saveljić

Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je danas "Vijestima" da će reakcija tog Vladinog resora biti adekvatna, ako se potvrde novinski navodi o falsifikovanoj diplomi pomoćnice direktora Instituta za javno zdravlje Miljane Pavličić.

"O informaciji da je gospođa Pavličić falsifikovala uvjerenje o završenim studijama u Hemijskog fakulteta u Beogradu sam upoznat upravo iz novina jutros. Ministarstvo zdravlja preduzelo je sve što je u njegovoj nadležnosti. Odnosno, već je pokrenulo procedure prema nadležnim institucijama da se taj slučaj adekvatno analizira i ispita", istakao je Šimun.

On je obećao da će Ministarstvo tokom postupka rješavanja ovog procesa, koji će rezultirati adekvatnim mjerama, sarađivati sa još institucija i da će biti uključeno Ministarstvo prosvjete.

"Očekujem da će ishod biti adekvatno lociranje navedenog propusta, naravno ukoliko se novinski navodi potvrde. Budite uvjereni da će reakcija Ministarstva zdravlja biti adekvatna", poručio je Šimun.

"Vijesti" su danas objavile da pomoćnica direktora Instituta za javno zdravlja Miljana Pavličić nikada nije završila Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, a da je dokumentacija na osnovu koje radi na rukovodećoj poziciji falsifikat.

Institut za javno zdravlje objavio je na svom sajtu uvjerenje o završenim studijama Pavličić, a sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu saopšteno je da taj dokument nisu izdali.

Bonus video: