"United Grupa" objavila Izvještaj o održivosti za 2022. godinu

"Izvještaj ilustruje snažnu posvećenost United Grupe ekološkom upravljanju, društvenoj odgovornosti i održivim poslovnim praksama"

1963 pregleda 2 komentar(a)
Foto: United group
Foto: United group

United Grupa, vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi, objavila je svoj Izvještaj o održivosti za 2022. godinu, saopšteno je iz te kompanije.

"Izvještaj ilustruje snažnu posvećenost United Grupe ekološkom upravljanju, društvenoj odgovornosti i održivim poslovnim praksama", navodi se.

Iz United Grupe su istakli da ključna postignuća u 2022. godini uključuju obavezu postizanja nultih emisija štetnih gasova duž lanca vrijednosti do 2040. godine, poboljšanje energetske efikasnosti od 17 odsto u 2022. i smanjenje emisija opsega jedan i dva (Scope 1 i 2) za 19 odsto od 2020. godine, generisanje 109.532 megavat sati obnovljive električne energije iz sopstvenih izvora, što čini preko četvrtine ukupne potrošnje električne energije, recikliranje preko 736 tona baterija, kablova i električne opreme, kao i da 52 odsto rukovodećih pozicija u Grupi zauzimaju žene.

"United Grupa prepoznaje važnost transparentnosti i odgovornosti u suočavanju sa globalnim problemima klimatskih promjena, društvene jednakosti i odgovornog korporativnog ponašanja. United Media, vodeća medijska kompanija u regionu, emituje 55 kanala u osam zemalja, dostižući preko 40 miliona gledalaca. Ona se zalaže za nezavisno, kvalitetno novinarstvo i podržava slobodu medija, igrajući ključnu ulogu u borbi protiv 'lažnih vijesti'", piše u saopštenju.

Oni su kazali da godišnji izvještaj o održivosti pruža zainteresovanim stranama, uključujući kupce, investitore i partnere, neprocjenjive uvide u inicijative kompanije, postignuća i nastojanja da ostvari pozitivan uticaj.

Tokom 2022. godine, United Grupa je ostvarila značajan napredak u sljedećim oblastima: Ekološke inicijative; United Group preduzima korake ka smanjenju svog ekološkog otiska, uključujući mjere energetske efikasnosti, programe smanjenja otpada i promociju razvoja obnovljivih izvora energije, društvena odgovornost; United Grupa razvija sveobuhvatne politike radi podrške različitosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnoj snazi, kao i podrške inicijativama razvoja zajednice. Dodatno, United Grupa igra ključnu ulogu u regionu, kako bi digitalna tehnologija bila dostupna svima; etika u poslovanju: United Grupa održava najviše etičke standarde u svim aspektima svog poslovanja, od zaštite podataka, do upravljanja lancem snabdijevanja i odnosa s korisnicima; inovacije za održivu budućnost: United Grupa je na čelu digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi, razvijajući inovativna rješenja i tehnologije u ključnim oblastima kao što su upravljanje podacima, doprinoseći održivijem i povezanijem svijetu.

"Naša osnovna misija ostaje pružanje ključne digitalne infrastrukture i usluga, omogućavajući brz i pouzdan pristup informacijama i znanju, što leži u osnovi mnogih Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Naš Godišnji izvještaj o održivosti oslikava našu trajnu posvećenost ostvarivanju pozitivnih promjena širom svijeta. Kao telekomunikaciona i medijska kompanija, prepoznajemo svoju jedinstvenu ulogu u oblikovanju održive i povezane budućnosti" rekla je Miriam Di Traglia, Izvršna direktorka za usklađenost, rizik i održivost.

Bonus video: