Joksimoviću 85.000, a Prijović pet hiljada eura manje za nastupe u Budvi

Tradicionalan i ekskluzivan program, okarakterisan kao projekat od najvećeg značaja koji je Budvu pozicionirao u prestižnu destinaciju za boravak tokom novogodišnjih praznika, koštao je Turističku organizaciju Budve više od pola miliona eura, od kojih je 350 hiljada otišlo na honorare muzičkim zvijezdama

84340 pregleda 551 reakcija 123 komentar(a)
Željko Joksimović na jednom od ranijih dočeka, Foto: TO Budva
Željko Joksimović na jednom od ranijih dočeka, Foto: TO Budva

Turistička organizacija opštine Budva postarala se da i ove godine Budva organizuje najbolji doček Nove godine u regionu.

Tradicionalan i ekskluzivan program, okarakterisan kao projekat od najvećeg značaja koji je Budvu pozicionirao u prestižnu destinaciju za boravak tokom novogodišnjih praznika, koštao je Turističku organizaciju Budve više od pola miliona eura, od kojih 350 hiljada je otišlo na honorare muzičkim zvijezdama.

Upravo primaljivi honorari prethodne dvije i po decenije od kada se organizuju javni dočeci na Trgu slikara ispred starogradskih bedema, odlučujući su da gotovo sve muzičke zvijezde sa prostora nekadašnjeg Jugoslavije biraju Budvu da nastupaju u najluđoj noći.

Ni ove godine se nije štedjelo, pa iako je “Vijestima” rečeno da je čak bilo i cjenkanja sa pojedinim zvijezdama, astronomski honorari nijesu ni sada izostali.

TO Budva je kao kec iz rukava za ovogodišnji trodnevni novogodišnji program odlučila da upravo noć uoči nove godine, odnosno 30. decembra privuče najviše posjetilaca u metropolu turizma angažovanjem trenutno najpopularnije folk pjevačice na prostorima Balkana.

Aleksandra Prijović, koja je proteklog mjeseca napunila više puta dvorane u prijestonicama Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, dobila je 80 hiljada eura da nastupi na velikoj bini, koja je instalirana na starogradskom trgu.

Budva30
foto: TO Budva

Iako je Prijovićeva imala ponude da nastupi u još nekoliko gradova, budvanska se nije mogla odbiti. Očekuje se da će popularna "Prija" doveseti na desetine hiljada posjetilaca.

Prijović
Prijovićfoto: TO Budva

Prije Prijovićeve, snahe najveće jugslovenske folk zvijezde Lepe Brene, koja će 31. decembra nastupiti u Baru, muzički program je u subotu 30. decembra otvorito koncert Gradske muzike Budve, za čije anagžovanje TO Budva će izdvojiti 4.000 eura.

Sinoć u Budvi tokom nastupa Prijović
Sinoć u Budvi tokom nastupa Prijovićfoto: TO Budva

Nakon nastarije gradske muzike u Crnoj Gori, uslijediće nastup benda “Akademia” iz Bara, čiji honorar je 2.500 eura, dok će, kako “Vijesti” saznaju, Big bend Dejana Petrovića za nastup prije koncerta Prijovićeve inkasirati 23 hiljade eura.

U nedjelju, 31. decembra, na trgu ispred Starog grada koncert pod nazivom “Djeci diječije” će održati dječiji hor “Zvjezdice” kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, a pop/rok zvuk, koji će i obilježiti drugo novogodišnje veče, na binu će prvo “donijeti” Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu. Za njihov nastup izdvojen je honorar od 18 hiljada eura.

U nastavku programa će nastupiti beogradska rok grupa “Van Gogh”, čije angažovanje TO Budva je platila 25 hiljada eura.

“Van Gogh” na dočeku Nove 2019. godine u Budvi
“Van Gogh” na dočeku Nove 2019. godine u Budvifoto: Vuk Lajović

Zvijezda novogodišnje večeri, koji će posjetiocima metropole turizma poželjeti ulazak u novu 2024. godinu je hrvatski pop pjevač Toni Cetinski, koji je za nastup u Budvi dobio honorar od 50 hiljada eura.

Koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu, 1. januara u 14 sati. Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, a specijalni nastup i nesvakidašnju virtuoznost na klaviru će ljubiteljima klasičnog zvuka pokloniti mladi budvanski pijanista Nemanja Radulović.

U večernjem terminu će nastupiti poznate muzičke zvijezde. Tako će 1. januara muzički programa na centralnoj bini otvoriti folk pjevač mlađe generacije Nikola Rokvić koji će za nastup u Budvi inkasirati 20 hiljada eura. Nakon njega nastupiće pop pjevačica sa najboljim glasom i evrovizijska pobjednica Marija Šerifović, čiji honorar je 45 hiljada eura.

Najveći honorar za nastup u Budvi ove godine dobio je srpski pop pjevač Željko Joksimović koji će nastupiti posljednji prve noći 2024. On je za koncert u Budvi dobio 85 hiljada eura.

Bonus video: