Budva uz Tonija Cetinskog i vatromet ušla u 2024. godinu: Nastupili Van Gogh, Ivana Peters, Đorđe David...

Program se nastavlja i prvog dana 2024. godine kada će u dnevnom dijelu biti upriličen tradicionalni koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” od 14 časova, dok će u večernjem terminu nastupiti Nikola Rokvić, Marija Šerifović i Željko Joksimović

18074 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Budvani i mnogobrojni turisti dočekali su novu 2024. godinu uz pop zvijezde Tonija Cetinskog, zajednički nastup Đorđa Davida, benda “Death Saw”, Slavice Angelove i Ivane Peters i rok grupe “Van Gogh”.

Ovim nizom pop rok nastupa Budva je nastavila trend izuzetnih dočeka na otvorenom. Predstavnici Turističke organizacije Budva kao organizatori ovog trodnevnog novogodišnjeg "hepeninga" izrazili su veliko zadovoljstvo izuzetnim posjećenošću grada i sjajnom atmosferom kojom je završena 2023.

“Prve večeri smo imali spektakularan koncert Aleksandre Prijović gdje je njen tim objavio da je bilo oko 50.000 gostiju, a mi ćemo oko same brojke sumirati utiske nakon ova tri dana. Naši gosti su Novu godinu dočekali uživajući u nastupu Tonija Cetinskog, te moram istaći da je glavni gradski trg i sinoć bio prepun. Time smo još jednom pokazali da smo možda i najbolji u regionu za organizaciju ovakvih manifestacija, a posebno dočeka Nove godine”, kazala je predstavnica TO Budva, Marija Franeta, prenosi Mediabiro.

Toni Cetinski se potrudio da posljednji minuti stare godine svima u publici ostanu u sjećanju, a nakon odbrojavanja i svečanog ulaska u 2024. uz spektakularni vatromet, nastavio je sa hitovima.

“Volim budvansku publiku, jako je slična mojoj publici u Istri i mom Rovinju. Svaki put se u Crnoj Gori sjetim svog kraja, dosta sličnosti ima u temperamentu, u smislu za šalu, ritam, pjevanje – stvarno ste muzikalni. Uopšte nemam osjećaj da sam došao negdje drugo već da sam kod kuće”, kazao je Cetinski.

Ovom prilikom je najavio projekte koje će predstaviti u 2024. godini i kojima će pokušati učvrstiti svoj status na regionalnoj muzičkoj sceni, ali se približiti i nekoj novoj publici.

“Krajem januara napokon izlazi duet sa mladim Adijem Šoše iz Mostara sa kojim sam snimio duet još za vrijeme korone. Vještačka inteligencija je sama napravila spot, mi smo samo to ukucali i siguran sam da će se svidjeti generaciji Z”, saopštio je pjevač.

Poziv da za Novu godinu nastupa u Budvi prihvatio je i rok muzičar, Đorđe David koji je kao pojačanje za “najluđu noć” pozvao Ivanu Peters i Slavicu Angelovu.

“Ako se uzme u obzir da Crnogorcima maštovitosti ne fali uz ovaj lineup koji ste napravili tvrdim da je ovo najbolja rock‘n’roll i pop Nova godina od Triglava do Đevđelije. Budva je poznata po tome da na doček dolaze ljudi iz cijelog regiona i kad je u pitanju Crna Gora, Bosna, Hrvatska i Slovenija, ovdje je publika od sedam do 57,” kazao David.

Nakon Davida i ekipe koji su činile “pjesme koje su vaspitavale generacije”, uslijedio je dobro poznati rok zvuk čuvenog sastava “Van Gogh”.

“Drago nam je što smo u Budvi, pozitivna je energija, rock’n’roll huk, publika je bila raspoložena za naš zvuk i dali smo sve od sebe da bude ludo i nezaboravno,” kazao je frontmen grupe “Van Gogh”, Zvonimir Đukić Đule.

Program se nastavlja i prvog dana 2024. godine kada će u dnevnom dijelu biti upriličen tradicionalni koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” od 14 časova, dok će u večernjem terminu nastupiti Nikola Rokvić, Marija Šerifović i Željko Joksimović.

Bonus video: